Farklı Renkler Bir Arada

Farklı Renkler Bir Arada

Karadeniz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı ve Farklı Renkler Bir Arada Projesi koordinatörü Yaşar Yeğen, proje kapsamında Rize`de çalıştay düzenlendiğini bildirdi.

Yeğen, yaptığı yazılı açıklamada, projenin amacının, Türkiye`nin AB`nin daha az tesirinde kalmış bölgesi olan Karadeniz Bölgesi`ndeki kültür ve folklorunu temsil eden sanatçılar, operatörler ile İspanya`nın Catalonia bölgesindeki yerel sanatçı ve operatörleri bir araya getirmek olduğunu belirtti.

Böylece uzun vadeli ortaklık tesis ederek kültürel diyaloğun sağlanmasına çalışılacağını ifade eden Yeğen, şunları kaydetti:
"Ayrıca Karadeniz Bölgesi`nde yaşayan yerel sanatçılar, operatörler arasında AB kültürü, değerleri ve vatandaşlığı üzerine kültür ve sanat yolu ile ilgi, bilgi ve anlayışı arttırmak olan Farklı Renkler Bir Arada Projesi kapsamında Ayder Yaylası`ndaki bir otelde 2 gün süre ile Uluslararası Folk Music Dance başlıklı bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya İspanya Barselona`dan gelen 13 kültür aktivisti, sanatçısı ve 45 Türk kültür sanat aktivisti katıldı. Taraflar karşılıklı olarak bilgi alışverişi yaparak ve etkin bir kültür diyaloğu yaşadılar."







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.