Gamze Gürgün'in katili konuştu

Gamze Gürgün'in katili konuştu

'Beni unutsun diye kafasını taşla vurarak ezdim'

Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Gamze Gürgen ve cinayet zanlısı Kenan A'nın yakınları katıldı. Cinayetin ardından açılan dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıkarılan sanık Kenan A., duruşmadaki sakin tavırlarıyla dikkat çekti. İddianamenin okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Oğuzhan Karahan, sanık Kenan A'ya söz verdi. İlk duruşmada suçunu kabul ederek, "Gamze'nin başına belki yaşadıklarımızı unutur diye taşla vurdum" diyen Kenan A., "Ben daha önceden bir beyin
travması geçirmiştim. Bir kaza neticesi böyle bir unutma veya dalgınlık rahatsızlığım oluşmuştu. Bu düşüncelerle Gamze'nin kafasına taşla vurduğumda 'Belki bunları hatırlamaz, beni de tamamen unutur' diye düşünerek eylemde bulunmuştum" dedi.
Bir kargoda çalıştığını ve olay günü Nazilli'ye dönerken Karacasu yol ayrımında Gamze'yi gördüğünü söyleyen sanık, genç kızın kendisini Karacasu'ya götürmesini istediğini ve aracına aldığını belirtti. Cinsel ilişki teklifinde bulunduğu genç kızın teklifi kabul etmemesinin ardından yaşanan boğuşmada, genç kızın kafasına şişe ve taşla vurduğunu söyleyen sanık, 1 gün sonra İzmir'de polise teslim olduğunu kaydetti. Genç kıza tecavüz etmediğini savunan sanık suçlamaları kabul etmedi.
Duruşmaya katılan Gamze Gürgen'in annesi Sare Güler, "Kızımın ölümüne neden olan sanıktan şikayetçiyim. Aynı eylemlerin sanığın kızına gerçekleştirilmesi halinde içine düşeceği durumun ne olacağının kendisine sorulmasını istiyorum" dedi.

AYNI GÜN BAŞKA BİR BAYANA DA BİRLİKTELİK TEKLİF ETMİŞ
Sanık Kenan A'nın ifadesinin alınması ve anne Sare Güler'in konuşmasının ardından Mahkeme Başkanı Oğuzhan Karahan tanıkların dinlenmesini istedi. Tanık Sibel S., "Olay tarihinde sanık beni öğleye yakın bir saatte telefonla aradı. 'Seni sigortalı işe almak istiyorum, devamlı yanımda çalışacaksın' dedi. Bende düşünmem gerektiğini söyledim. Kendisini bu olaydan yaklaşık 4 ay önce tanımıştım. Olay günü öğle saatlerinde sürekli telefonla beni arayarak benimle cinsel ilişki kurmak istediğini söylüyordu.
Sürekli reddediyordum. Yine böyle teklifini yaptığı bir telefon görüşmesinden sonra kendisini Karacasu'da gördüm. Yanıma geldi. 'Kendine dikkat et' diyerek tehditkar bir şekilde cümle sarf etti. Korkarak ninemin yanına gittim. Orada da telefonlarına devam etti. En son 14.30 sularında beni tekrar arayarak 'Kararın kesin mi değiştiriyor musun' gibi bir şeyler sordu. Ondan sonra bir daha aramadı" şeklinde konuştu.

GAMZE'NİN ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Mahkeme heyetinin tanıkları dinlemesinin ardından gerekli eksikliklerin giderilmesi için 8 Eylül'e ertelenen mahkeme çıkışı Gamze'nin annesi sinir krizi geçirdi. Mahkemenin bitmesinin ardından sanık Kenan A'nın annesinin yanına giderek, "Sizin vicdanınız rahat mı diyen" Sare Güler adliye koridorunda baygınlık geçirdi. 112 sağlık ekiplerince ilk tedavisi adliye binasında yapılan Güler, hastaneye kaldırıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.