Gediz Fırkateyni Komutanları'ndan Bakırcı'ya Zİyaret

Gediz Fırkateyni Komutanları'ndan Bakırcı'ya Zİyaret

TCG Gediz Fırkateyni Komutanları Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan sonra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya ziyarette bulundu.

Karadeniz “Deniz Yıldızı- 2012 Trafik Tatbikatı” kapsamında sefere çıkan Deniz Kuvvetlerine ait  TCG Deniz isimli Fırkateyin Rize Limanına geldikten sonra Rize'deki ziyaretlerini sürdürüyor. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na bir ziyaret gerçekleştiren komutanlar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı da makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında  gemi komutanlarını Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Başkan Vekili İrfan Kandil karşıladı.

Ziyaretten memnun kalan Başkan Bakırcı; “Deniz Kuvvetlerimize ait TCG Deniz isimli gemimizin Rize Limanımıza gelmesi bizleri mutlu etmiştir. Deniz şehri olduğumuz için halkımızında denize ve gemilerimize karşı ayrı bir tutkusu olduğu bilinmektedir. Kısa bir süreliğine Rize Limanımızda bulunan savaş gemimizi halkımızın ziyaret edip gezmelerini tavsiye ediyorum” dedi.


Deniz Kuvvetleri TCG Deniz Gemisi Komutanı Dnz. Kur. Alb. Aykar Tekin yapmış olduğu açıklamada; “Karadeniz’e daha önce yapmış olduğum seferler olmuştur. Farklı illerimizin limanlarına geldim. Dikkatimi çeken insanların sıcakkanlı oluşudur. Yanımızda görev yapan Karadenizli askerlerimizden de bunu hissetmekteyiz. 15 Nisan Pazar gününe kadar Rize Limanındayız. Rize halkını gemimizde misafir etmekten onur duyarız” dedi.


Ziyaret sonunda Başkan Bakırcı'ya TCG Deniz Gemisini simgeleyen şapka hediye edilirken Başkan Bakırcı gemi komutanı ve ekibine Rize Çayı hediye etti.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.