Gençlik Çalıştayından Büyük Toplantı

Gençlik Çalıştayından Büyük Toplantı

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü düzenlediği Rize Gençlik Çalıştayı arama toplantısının 1. arama toplantısı Rize gençlik temsilcileri ,Okul Temsilcileri,Üniversite Temsilcileri gençlik Kulüp Temsilcilerinin katılımı ile Kültür parkta büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Gençlik Spor Müdürü Ömer Kalkan, Gençlik Federasyon Başkanı Rıza Sümer, Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa ve Gençlik Temsilcileri katıldı.

Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran konuşmasında “ sizler geleceğin gençlerisiniz. Bu birlik ve beraberlik ile yapılan toplantıda bir araya gelmeniz sesinizin daha iyi duyulacağının bir ifadesidir. Hizmet unsuru olarak fikirlerinizi amacı ve etkisi bu toplantı ile arttırıldı. Gençlerden gelen hizmet, gençlerden gelen kararlar geleceği belirler. Ankara’da sizin düşüncelerinizi hayata geçirmek büyük bir başarı olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.



Spor İl Müdürü Ömer Kalkan yaptığı açıklamasında gençlik çalıştayını son derece önemsediğini ve bu anlamda yapılacak olan bu çalıştaydan sonraki ayağın 28-29 Ocak tarihlerinde Trabzon’da yapılacağını ve oradan da Ulusal Şuraya Katılacak olan gençlerin fikirlerin öneminin vurguladı.

Gençlik Federasyon Başkanı Rıza Sümer gençlere hitabında “ Gençlik Çalıştayının Rize ayağında bu büyük katılıma ve verilen öneme teşekkürlerimi sunuyorum. Bu etkinlik örnek olacak bir etkinliktir. Burada önemli olan Gençlerin bir arada buluşmasıdır.Bizler Türkiye Gençlik Federasyonu olarak yaptığımız toplantılarımızda gençlerin sorunlarını tartışarak çözüm arayışı içerisinde projeler üretiyoruz ve gençlerle birebir çalışmalar yürütüyoruz. Herşey gençlerin elinde bu tür organizasyonlar gençleri yüceltir çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum diye konuştu.



Gençlik Spor Bakanlığının, Gençlik Hizmetlerini öncelikleri arasına alarak çalışmalarına başlayıp ve ilkinin yapıldığı tarihten 24 yıl sonra 2012 Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmek üzere daha etkin ve kapsamlı bir gençlik şurası düzenlenmesi kararını almıştır.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, bu kapsamda 1. gençlik çalıştayını gerçekleştirme kararı alınarak  29.12.2011 tarihinde Kültür Park’ta gerçekleşmek üzere çalışmalrın ilk ayağı yapıldı. Yerelin gençliğine bütüncül yaklaşacağından ve tabandan tavana yayılacak bir kalkınmayı amaçladığından, var olan hizmetlerin ve kaynakların eşit dağıtılmasına yönelik bir atılımı kapsayan bu çalıştayda her gurup gencin kendini ifade edebileceği ortamlar sağlandı.



İzmit Belediyesi Gençlik Birimi Proje Koordinatörü İsmail Sarı ve Giresun Gençlik Merkezi çalışanı ve Projenin Bölgesel Koordinatörü Ömer fatih Hoş toplantının akışını gençlerle birlikte sürdürerek fikir ve görüşlerini tüm açıklığıyla sınırsız bir şekilde paylaşmalarını çıkacak olan kanunların bu konu başlıklar altında olacağını söyleyerek toplantıyı sürdürdü.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda birlikte alınan kararlar ile Ülke için Gençlik Gençlik Politikalarının bu çerçeveye göre yapılacağının vurgusu yapıldı.
Raportörler  eşliğinde 6 masaya ayrılan gençler 6 konu başlığı altında fikir alışverişinde bulunarak gençliğin hangi ihtiyaçları olduğunu düzenlenecek kanunların arasında nelere yer verilmesi gerektiği paylaşıldı.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.