Gençlik Kampında Hes`lere Dikkat Çekildi

Gençlik Kampında Hes`lere Dikkat Çekildi

Rize`nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası`nda 10 gün süren, Özgür Eğitim Platformu`nun bu yıl 6`ncısını gerçekleştirdiği Gençlik Kampı sona erdi.

Rize`nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası`nda 10 gün süren, Özgür Eğitim Platformu`nun bu yıl 6`ncısını gerçekleştirdiği Gençlik Kampı sona erdi. Bu yıl, hidroelektrik santral (HES) yapılacak vadilere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen kamp, `Akan dereler denizlere varacak, HES`lere karşı öğrenciler buluşuyor` sloganıyla toplandı.

Ayder Yaylası Galer Düzü mevkiinde kurulan Gençlik Kampı`na, Türkiye`nin çeşitli üniversiteleri ile liselerinde öğrenim gören yaklaşık 250 öğrenci katıldı. 20-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dün sona eren kamp, bu yıl, HES yapılacak vadilere dikkat çekmek amacıyla, `Akan dereler denizlere varacak, HES`lere karşı öğrenciler buluşuyor` sloganı ile toplandı. Kampta öğrenciler, doğa gezileri, söyleşiler, turnuvalar, atölyeler gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Kamp koordinatörü Hazal Körel, "Burada hem HES`lere karşı bir gündem oluşturmayı hem de okullarına geri döndüklerinde öğrencilerin bu gündemi sürdürmelerini sağlamayı amaçladık. Kampımızda HES`lerin gerçekten enerji ihtiyacı için mi planlandığı üzerinde bir tartışmamız var. Bu enerjiye kimin ihtiyacı var? Bu enerji bizim ihtiyacımız mı? Derelerin suyunun bu şekilde kullanılması ve burada suyla birlikte halkların ve dillerin yok edildiğine dikkat çekmek istedik" dedi. Kamp koordinatörlerinden Cemre Can Aşlamacı da, bu kamplar sayesinde ortakçı bir yaşam anlayışının geliştiğini söyledi.

Kamp programlarını tamamlayarak Ayder Yaylası`ndan dün ayrılan öğrenciler, Trabzon`un Of İlçesi`ndeki Solaklı Vadisi`nde yapımı süren ve kısa bir süre önce patlamanın meydana geldiği HES inşaatı bölgesinde incelemelerde bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.