Genelkurmay Başkanı ilk röportajını verdi

Genelkurmay Başkanı ilk röportajını verdi

Necdet Özel NTV'ye röportaj verdi. İşte o röportajın satır başları:

20 Ekim'den bu yana Türkiye sınırında bir kara operasyonu gerçkeleştiriyor. bölgede terörle mücadele son sürrat devam ediyor.

Geçtiğimiz yaz YAŞ toplantısı öncesi yaşanan emeklilik krizi sonrası 4 Temmuz'da TSK'nın bir numarası olan Necdet Özel ilk kez röportaj verdi. NTV'nin 21 sorusunu yanıtlayan Özel yaklaşık 10 sayfalık değerlendirmede bulundu.

Necdet Özel 17 Ağustos'tan itibaren gerçekleştirilen hava operasyonlarında 270 PKK'lının öldürüldüğünü açıklarken Balyoz davasından bedelli askerliğe, MİT PKK görüşmesinden ABD ile istihbarat paylaşımına kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.
İşte o görüşmenin satır başları:

> ABD ile yapılan istihbarat paylaşımı. Bölgede askerle birlikte polisin de bölgede göreve başlaması: Bu eylemler çaresiz durumdaki terör örgütünün boşa çırpınışlarıdır. PKK bölgede yönetimi illegal yapılanmaya devretmeye çabalıyor. TSK her seviyede koordineli çalışmaya özen göstermektedir. Kara harekatı başladı ve hala devam etmektedir.

>ABD ile istihbarat paylaşımı başarılı bir şekilde sürmektedir.

>Polis özel harekat timleri geçmişte olduğu gibi askerle görev yapmaya başlamıştır. Konu yanlış anlamalara çekilmemeli..

>İran'la ortak operasyon iddiası: İran'la ortak bir operasyon şu an için sözkonusu değil. Ancak hudut güvenliği için bilgi paylaşımı yapılmaktadır.

>17 Ağustos'tan itibaren yürütülen hava harekatında 270 terörist etkisiz hale getirilmiştir

> SÖZLEŞMELİ ER: Hudut birliklerinde görev yapacaklar ve Mart 2012'de göreve başlayacaklar..

>MİT PKK görüşmesi: Bazı devlet görevlileri ile PKK arasındaki görüşmelerin ses kayını basından öğrendim. Bu görüşmenin basına nasıl sızdırıldığı konusunda bilgi sahibi değilim. Güvenlik konusundaki diğer konular Meclis'in kararına bağlıdır. Atılacak her adımda toplumsal hassasiyet gözönüne alınmalı. Terörle mücadele eden askerlerin moral durumu gözardı edilmemelidir.

>KOŞANER'İN SES KAYDI: Terörle mücadele konusunda yapılan kurum içi bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Moral bozan yorumlar üzüntü vericidir. TSK'nın terörle mücadelesi sayesinde bölücü örgüt nihayi hedefine ulaşamamıştır.

>BALYOZ DAVASI: Yargılamaları yakından takip ediyoruz. Hukukun üstünlüğü konusunda biz de gerkeli hassasiyetleri gözetiyoruz ancak yargıyı etkilemeyecek bir şekilde yargılamayı takip ediyoruz.

>TSK'NIN MİLLİ SAVUNMAYA BAĞLANMASI: Devletin bekaası için çok hassas bir konu. Basın aracılığıyla değerlendirme yapmam uygun olmaz. Son dönemde çokça sivil tasarruf gördük. YAŞ'taki oturma düzenine kuvvet komutanlarımızca birlikte karar verdik.

>BEDELLİ ASKERLİK: Askerlikte fakir zengin ayrımcılığına girilmemeli. Bedelli askerlik iç ve dış güvenlik konularıyla birlikte değerlendirilmeli.

>35. MADDE: 35. maddenin amacı TSK'nın genel görev alanını belirlemek ve ordunun görevinin daha net ifade edilmesidir.

>DIŞ POLİTİKA: İsrail'le askeri faaliyetler askıya alınmıştır. Bu konu askeri değil siyasidir. Suriye'de cereyan eden olaylar ülkenin iç meselesidir ancak yakından takip ediyoruz. G.Kıbrıs hak ihlalinde bulunuyor sondaj çalışmaları görüşmeleri sabote etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.