Gülperi için 10 bin kapak

Gülperi için 10 bin kapak

Tekerlekli sandalye almak için ailesi sokak sokak gezerek 'mavi kapak' topluyordu

Edirne'de büfe işletmecisi Eraydın Dürüktaş ve arkadaşları, Antalya'da yaşayan ve tekerlekli sandalye alınması için ailesinin sokak sokak gezerek 'mavi kapak' topladığı doğuştan belden aşağısı felç olan 5 yaşındaki Gülperi Semiha Kurt için 10 bin kapak topladı. Toplanan kapaklar Antalya'ya gönderilecek.
EDİRNE'DEN DESTEK

Türkiye'de bin bebekten 3'ünde görülen 'açık omurilik' anlamına gelen 'Spina bifida' hastalığına yakalanan ve ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tekerlekli sandalye alamayan Gülperi Semiha Kurt için annesi Özlem Kurt'un tekerlekli sandalye alabilmek için sokak sokak mavi kapak toplamasıyla ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine Edirne'den aileye destek geldi. Büfeci Eraydın Dürüktaş ve arkadaşları, Gülperi için 10 bin mavi kapak topladı.
'GÜLPERİ İSTEDİĞİ KURUMA BAĞIŞLAYABİLİR'

Gülperi hakkında çıkan haberi görünce çok üzüldüklerini belirten Dürüktaş, "Engelliler için mavi kapak toplama kampanyası kapsamında geri dönüşüm için bazı fabrikalar tekerlekli sandalye hediye ediyor. Biz de engelli kardeşlerimiz için kapak toplama kampanyası başlattık. Gülperi ile ilgili çıkan haberi görünce de çalışmalarımız hızlandırdık ve 10 bin adet mavi kapak topladık. Ancak Gülperi'ye akülü elektrik arabası verildiğini duyduk. Yine de biz bunları Gülperi'ye yollamayı düşünüyoruz. O istediği kuruma bağışlayabilir" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.