Gümrük ve ticaret bakanı hayati yazıcı rize'de

Gümrük ve ticaret bakanı hayati yazıcı rize'de

Bakan yazıcı, türkiye ile gürcistan arasında pasaportsuz geçişin yürürlüğe girmesinin ardından basında çıkan, "batum'a kumar seferi patlaması yaşanıyor" haberini değerlendirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir dizi incelemede bulunmak için geldiği memleketi Rize'de, pasaportsuz geçişin sağlanmasının ardından basında çıkan, "Batum'a kumar seferi patlaması yaşanıyor" yönündeki haberi değerlendirdi.
Türkiye ile Gürcistan arasında geçen yılın aralık ayında pasaportsuz sınır geçişinin yürürlüğe girmesinin ardından basında çıkan, "Batum'a kumar seferi patlaması yaşanıyor. Kumarda kaybedilen paranın milyonlarca lirayı bulduğu tahmin ediliyor" şeklindeki haberi değerlendirdi.
Gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna Bakan Yazıcı, "Konu zaten gündemimizde, değerlendiriyoruz. Üzerinde duracağız. Eğer doğruysa bu durum vahim bir şey. Verilere dayanıyorsa vahim bir şey. Bu konuyu başka açıdan da değerlendiriyoruz" yanıtını verdi.
Bakan Yazıcı, kimlikli geçişlerde para alınıp alınmadığı yönündeki soruya ise, "Nüfus kağıdı ile geçişlerde ücret alınmıyorudu. Pasaportlu geçişlerde harç alınıyordu. Kimlikli geçişlerde harç alınması gündemimizde" şeklinde cevap verdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.