Gümrükçüoğlu’ndan UEFA’ya teşekkür ilanı

Gümrükçüoğlu’ndan UEFA’ya teşekkür ilanı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bugün Trabzon’daki gazetelere “Adalet tecelli etti, Trabzonspor hakkını aldı” başlığı ile bir ilan vererek Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne direk katılmasını isteyen UEFA’ya teşekkür etti.

Gümrükçüoğlu’nun gazetelere verdiği ilanda sezonun son maçında yine yerel gazetelere verdiği ilana dikkat çekilerek “2010-2011 Türkiye Spor Toto Süper Ligi’nde Trabzonspor’umuz son Karabükspor maçına giderken ‘Her Zaman Her Yerde Tüm Trabzon Trabzonspor’umuzla El Ele Gönül Gönüle’ demiştik. Tarihi, şerefli şampiyonluklarla dolu Trabzonspor’umuzun taraftarlarının ‘Sonuç ne olursa olsun her zaman ve her yerde başı dik yürümeyi herkesten fazla hak ettiğini’ belirtip “Kalbimiz, desteğimiz ve dualarımız Trabzonspor’umuzla’ diyerek kentin hislerine tercüman olmuştuk. 34 haftalık süreçte gönüllerin şampiyonu olan Trabzonspor’un ligi ikinci sırada tamamladığı ifade edilirken, şampiyonluk tartışmaları ve soruşturmaları bunun ardından geldi. Tüm ülkenin futbol kamuoyu tarafından lig yarışı boyunca akıttığı terden ve verdiği onurlu mücadeleden ötürü takdir edilen Trabzonspor’umuza emeğinin karşılığı liglerin tamamlanmasından 3 ay sonra teslim edildi” ibarelerine yer verildi.
“Adalet tecelli etti ve UEFA gerçek şampiyon Trabzonspor’umuza hakkını verdi ve ekibimizi dünyanın en önemli spor organizasyonlarının başında gelen Şampiyonlar Ligi’ne davet etti” ifadelerine yer verilen ilanda “Hakkaniyetli ve hukuka uygun tutumundan ötürü UEFA’ya kent adına teşekkür ediyorum. Tarihi Avrupa destanlarıyla dolu olan Trabzonspor’umuzun Türkiye’yi ilk kez temsil edeceği Şampiyonlar Ligi’nde başarıyla mücadele edeceğinden kimsenin bir kuşkusu olmasın. Bu süreçten sonra ülke futbolunun ulusal ve uluslar arası düzeyde saygınlığının ve kabulünün devamı için tüm takımlarda şeffaf, dürüst yönetim anlayışının yerleşeceğine ümidimi tekrar ediyorum. Türk futbolunu ve takımlarını yönetenlerin bu ilkelerin göz ardı edilmesinin en başta taraftarlarının duygu dünyasıyla ve Türk futbolunun geleceğiyle oynamak olduğunu, bunu hiçbir takımın taraftarının kabul etmeyeceğini bildiklerine inanıyorum. Trabzonspor bu ilkeli anlayışın şampiyonluğunun en güzel örneğidir. Dolayısıyla 2010 – 2011 Türkiye Spor Toto Süper Ligi’nin son haftasında oynanan Karabükspor maçından önce gazetelere verdiğimiz ilanda dediğimiz gibi “Her Zaman Ve Her Yerde Kalbimiz, Desteğimiz Trabzonsporumuzla’dır” sözünü bir kez daha yineliyor, Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunu gönülden tebrik ediyorum. Bordo Mavili futbolcularımızın Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, bu şampiyonlukların asıl sahibi olan vefakar taraftarlarımızın da her zaman ve her yerde Trabzonspor’umuza desteklerinin artarak devam etmesini bekliyor, şampiyonluğun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” denildi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.