Gümrüklere 2 Bin Personel Alınacak‎

Gümrüklere 2 Bin Personel Alınacak‎

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu yıl içerisinde gümrüklere 2 bine yakın eleman alınacağı müjdesini verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2 bine yakın eleman alacaklarını ifade etti. Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında gümrüklerin çok nitelikli bir kuruluş olduğunu bu yüzden nitelikli eleman almak istediklerini söyledi. KPSS ile eleman aldıklarını, mülakat sonucunda işe yerleştirme yaptıklarını kaydeden Yazıcı, "En az 70 puan alanlar başvurabilecek. Mülakata girecek, sonra yerleştirme yapacağız." dedi.

 tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığın çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Gümrüklere bu yıl içerisinde eleman alacaklarını belirten Yazıcı, "Biz elemanlarımızı KPSS ile alıyoruz. Gümrük çok nitelikli bir kamu kuruluşu. Mesleki eğitimlerimiz var. Biz kadrolarımızı alırken bir mülakat yapma ihtiyacı duyduk. En az 70 puan alanlar başvurabilecek. Mülakata girecek, sonra yerleştirme yapacağız. Kimse KPSS’ye girmeden bizim kurumumuza giremez. Başvuran sayısı yükseldikçe taban puanımızda yükseliyor tabii ki. Kimsede 70 alıp giremedim de demesin.” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.