Gündoğdu çay fabrikasında ortalık karıştı

Gündoğdu çay fabrikasında ortalık karıştı

RİZE`de, kısa süre önce 1.10 TL olarak açıklanan yaş çay fiyatına ve alımlara sınırlama getirilmesine tepki gösteren üreticiler, yaş çayları dökerek Karadeniz Sahil Yolu`nu ulaşıma kapattı. Jandarma ile vatandaşlar arasında arbede çıktı.

RİZE’de üreticiler  epki göstermek amacıyla topladıkları çayları dökerek Karadeniz Sahil Yolu’nu Balıkçılar Köyü mevkiinde çift yönlü trafiğe kapattı. Yaklaşık 1.5 saat kapalı kalan yol olay yerine gelen Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile açıldı. Bu sırada vatandaşlarla Jandarma arasında arbede yaşandı.

Rize’de çay üreticilerinin çay alımlarındaki sınırlamalar ile kota ve kontenjan uygulamaları ve özel sektör kuruluşlarının açıklanan 1 lira 10 kuruş taban fiyatın altından çay satın almalarına tepkileri sürüyor. Balıkçılar Köyü’nde yaklaşık 200 dolayında çay üreticisi ÇAYKUR’un bugün alım yapmayacağını duyurduğunu belirterek topladıkları çayları Karadeniz Sahil Yolu’na döktü. Vatandaşlar yola döktükleri çayların üzerine oturarak karayolunu çift yönlü ulaşıma kapattı. Vatandaşlar ile yolda kalan sürücüler arasında tartışmalar yaşandı. Bir ara yolu tek şeritten açan ve yolda kalan ambulanslara yol veren vatandaşlar bu sırada geçmeye çalışan diğer araç sürücülerinin önüne atladı. Yolda kalan bir bankaya ait para nakil aracının güvenlik görevlileri ile vatandaşlar birbirlerinin üzerine yürüdü. Araya diğer vatandaşların girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.Üreticiler “Çaylarımızı satamıyoruz. Bir yetkili gelip bizimle ilgilenmiyor. Özel sektör taban fiyatın altına çay alıyor.” diye tepkilerini dile getirdi.

Olay yerine gelen trafik polisi ekipleri yolu ulaşıma açmak istedi.Ancak polisle vatandaş arasında tartışma yaşandı. Yolu açtırmayan vatandaşlar yol ortasında oturmayı sürdürdü. Bunun üzerine olay yerine Jandarma ekipleri geldi. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu’nun talimatı ile askerler yoldaki çayları ayakları ile kenara süpürdü. Ardından yerde oturan vatandaşlar yaka paça yol ortasından kaldırılarak kenara alınmaya çalışıldı. Bu sırada vatandaşlarla Jandarma arasında arbede yaşandı. Yol yaklaşık 1.5 saat sonra ulaşıma açılabildi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.