Güneysu'da Bir Başarı Öyküsü

Güneysu'da Bir Başarı Öyküsü

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bir çok bakan ve milletvekilinin ziyaret edip desteklediği Rize'nin Güneysu ilçesindeki Güneysu Bakır İşletmeciliği projesinde çalışanlar kendilerini geliştirmeye ve ürünlerine yenilerini katmaya devam ediyor.

Güneysu Halk Eğitim Merkezi tarafından yaklaşık bir yıl önce çalışmalarına başlanılan Bakır İşlemeciliği Projesi’nde, nikel kaplama ve bakır ürünlerin sunumlarının yapıldığı ahşap kutu tasarımı ile yeni bir soluk kazanıyor. Şimdiye kadar yapılan ürünler daha çok hediyelik eşya alanında kullanılıyordu. Gerek çevrenin ilgi ve ihtiyaçları gerekse projenin daha da büyümesi amacıyla yapılan bakır işleme ürünlerinin günlük hayatta da kullanılabilir olması için nikel kaplanması düşünülerek uygulamaya geçildi. Bu amaçla proje için ilçede nikel kaplama sistemi kurularak, bakır işlemeli ürünler günlük hayatta da kullanılabilir hale getirilmesi amaçlanıyor.
Yine proje kapsamında elde edilen ürünlerin kurum ve kuruluşların hediye takdimlerin de kullanılabilmesi için ahşap veya kadife kutu üretimi için halk eğitim bünyesinde kutu tasarım kursu açıldı.

Bir yıla yakındır devam eden projede çok önemli mesafeler kaydettiklerini belirten Güneysu İlçe Kaymakamı Gökmen Çiçek “İŞKUR desteği ile filizlenen projemiz, daha sonra DOKA'nın da desteği ile makineleşti. Geçen zaman zarfında Bakır İşlemeciliği sanatını öğrenen kursiyerler artık ayaklarının üzerinde durmaya, siparişler almaya ve ev ekonomilerine katkı sağlamaya başladı. Gördük ki, küçük adımlarla başlayan projemiz yavaş yavaş büyüdü ve Güneysulu hünerli hanımlar aldıkları siparişlerle sadece ilimize değil, tüm Türkiye'ye ürün göndermeye başladılar. Bu büyüme bazı ihtiyaçları da doğal olarak beraberinde getirdi. Bu ihtiyaçların en başında ürünlerimizin hediyelik eşya alanının yanında günlük hayatta da kullanılabilir olmasıydı. Bu amaçla ilk olarak projemize nikel kaplama sistemini ilave ettik. Artık üretilen ürünler nikel kaplayarak her kesime hitap edecek hale geldiler. Projemizde eksik gördüğümüz bir diğer alan ise birbirinden güzel ve el emeği ile işlenen ürünlerin güzelliklerine yakışır bir şekilde sunumlarının da yapılması gerekiyordu. Bunun için ürünlerin sergilenmesi amacıyla, ahşap ve kadife kutulara ihtiyaç vardı. Bunun için ilçemizdeki donanımlı yapıya sahip olan Halk Eğitim Merkezinin alt yapısı da müsaitti. Biz de ürünlerimizin güzelliklerine yakışır şekilde sunumlarının yapılmasını sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezimizde Ahşap ve Kadife Kutu Tasarlama Kursu açtık. Sonuç olarak büyük bir heyecanla başlattığımız ve 25'e yakın Güneysulu ev hanımına ciddi ekonomik katkı sağlayan Bakır İşlemeciliği projemiz çok daha gelişme göstererek, nikel kaplama ve kutu tasarlama ile her kesime hitap edebilecek seviyeye ulaşmış oldu” dedi.

Karadeniz kadının çalışkanlığı, hüneri ve başladığı işi yapmadaki cesareti bir araya gelince güzel bir ivme yakaladıklarını belirten Kaymakam Çiçek "Proje süresince atölyemizi ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyip çok beğendiklerini ifade eden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'nın ziyaretleri ile çalışan bayanlarımız büyük moral bulduklar. özellikle başbakanımızın kendilerine zaman ayırmalarından son derece mutlu olduklarını ifade eden Güneysulu bayanlar, bu moral ve heyecanla çok daha başarılı işler çıkaracaklarına da inançlarının tam olduklarını söylediler.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.