Hac kontenjanı 86 bin'e çıktı

Hac kontenjanı 86 bin'e çıktı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ, NÜFUSUN GÜNCELLENMESİYLE HAC KONTENJANININ 83 BİN 430'DAN 86 BİNE ÇIKACAĞINI DUYURDU

Erbaş, "İyilik Vakti" programında yaptığı açıklamada, "Bu sene hac protokolümüzü yaptık. Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, güncelleme talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım." dedi.

Aynı programda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Erbaş, üç ayda 25 bin civarında masum insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Yahudilerin tarih boyunca Müslümanlardan gördüğü iyiliklere vurgu yaparak, "İspanya'da, Endülüs'te size zulmü, katliamı kim yaptı? Haçlılar yaptı. Oradan kovulan, sürgüne gönderilen Yahudilere Müslümanlar sahip çıktı, Osmanlı sahip çıktı ya da diğer Müslüman ülkeler sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

Erbaş, Kudüs ve Filistin'in Müslümanların ortak noktası olduğunu ve bu noktada Müslümanların birleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Daha önce zaten oralar bizim topraklarımızdı. Filistin'in kurtuluşu bizim güçlenmemize bağlı." şeklinde değerlendirmede bulundu. Ayrıca, Gazze'yle ilgili farkındalığı canlı tutmak amacıyla yaptıkları çalışmaların devam edeceğini ve daha önce İsrail menşeli ürünlere yönelik yapılan boykot çağrısını yineledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.