Halil bakırcı rest çekti ödemeyeceğim

Halil bakırcı rest çekti ödemeyeceğim

Borcumu ödemeyeceğim

TRABZON RİZE KATI ATIK BİRLİĞİ (TRABRİKAB) belediyelerin borçlarını ödememesi nedeniyle zor duruma düşerken, birliğin dünkü toplantısında Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, rest çekti. Sürmene Çamburnu’na döktüğü Rize’nin çöpünü Of’taki aktarma istasyonuna getirmeyi reddeden Bakırcı, gayri nizami bir aktarma istasyonu yaptığını belirterek, “Bu istasyonun yarı parasını birlik ödesin” dedi.

Borcuna Meydan Okudu
BAKIRCI, tescilli olmayan bir dere yatağına iptidai bir huni yaparak çöpleri döktüğünü belirterek, “Çöp kokusu falan yok. Harcamanın yarısını birlik çeksin. Zaten para veremiyoruz. Vermeyeceğim de. Bunu net söylüyorum. ‘Veremeyeceğim değil, vermeyeceğim’ diyorum. Yaptırdığım aktarma istasyonunun işletme giderinin yarısı benim TRABRİKAB’a olan borcumdan düşülsün” dedi.

TRAB-Rİ-KAB Meclis Toplantısı Trabzon Vali Yardımcısı başkanlığında Valilik A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan başkanlığındaki toplantıya belediyelerin borçları ve ödemeler konusundaki sıkıntılar damgasını vurdu.

BORCUMU ÖDEMEYECEĞİM
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Belediye olarak Of’taki aktarma istasyonuna çöpleri sürekli olarak götürmelerinin mümkün olmadığını bu sebeple de Rize’de bir aktarma istasyonu kurduklarını belirterek, bu aktarma istasyonuna ödedikleri paranın yarısının birliğe olan borçtan düşülmesini sitedi. Bakırcı çöplerini Of’a götürmesinin fizik olarak mümkün olmadığını belirterek, “Maalesef Trabzon Belediyesi’nde var mı bilmiyorum ama benim belediye başkanlığımda şoförlerimin ihmali yada karıştıkları kazadan dolayı 4-5 tane ölümlü kaza olmuştur. Çöp arabalarının arkasından 3-4 adamımız düşüp yaralanmıştır, dün bile bir tanesi yaralandı. Bunlardan dolayı ben bir aktarma istasyonu yapmak mecburiyetinde kaldım, çok da nizami değildir. Birliğe az yük olduğum için bu yüküm bir kısmının alınmasını istiyorum. En azından net teklif ediyorum onu, bir aktarma istasyonunun giderinin yarısının borcumdan düşülmesini istiyorum. Bu parayı ben harcıyorum. On liramıdır, beş lirasını ben çekeyim. Biz diğer ufak belediyelerden bu anlamda para almıyorum. Hazine arazisi, tescilli olmayan bir dere yatağına iptidai, bir honi yaparak çöpleri döküyorum. Çöp kokusu falan da yok. Yaptığım harcamanın yarısını bu birliğin çekmesini istiyorum. Zaten para veremiyoruz, vermeyeceğim de. Bunu net söylüyorum, veremeyeceğim değil vermeyeceğim. Çünkü haksızlığa uğradığımı kanaatindeyim, bu birlikten uğradığım haksızlığın telafi edilmesini istiyorum. İşletme giderimin veya ortalama bir aktarma istasyonunun işletme giderinin maliyetinin yarısı benden düşülsün tamamını istemiyorum. Bu kararı da bu meclis verecektir.

2013 YILINDA 5.5 MİLYONLUK
YATIRIM PLANLANIYOR
2013 yılı yatırım planında 5 milyon 766.500 liralık bir yatırımın planlandığı, söz konusu yatırımın 200 milyon lirasının etüt proje danışmanlık hizmet için, geri kalan 5 milyon 566 bin 500  lirasının yeni düzenleme depolama sahasının hazırlığı için ayrıldığı dile getirildi.  Çalışma ve Yatırım Programı Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi.

EN ÇOK BORÇ TRABZON BELEDİYESİ’NİN
Belediyelerin borçlarının görüşüldüğü maddede ise en fazla borcu olandan en az borcu olan belediyeye kadar liste meclis üyelerine dağıtıldı. Buna göre TRABRİKAB’a en fazla borcu olan ilk on belediye ve borçları şu şekilde: Trabzon Belediyesi 1.900 milyon, Rize Belediyesi 1.303.907 bin TL, Of Belediyesi 531.907 bin, Beşikdüzü Belediyesi 447.259 bin, Vakfıkebir belediyesi 322.396 bin, Araklı Belediyesi 312.278 bin, Yomra Belediyesi 253.171 bin, Trabzon İl Özel İdaresi 172.424 bin, İyidere Belediyesi 146 bin lira. Hiç borcu bulunmayan ise Rize İl Özel İdaresi ile Yeşilyurt Belediyesi olarak ifade edildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.