Has Parti 24 Kasım Mesajı

Has Parti 24 Kasım Mesajı

HAS Parti Rize İl Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çalışmakta olan ve emekli olmuş tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Zaimoğlu, mesajına Van’da hayatını kaybeden öğretmenlere rahmet dileyerek başladı.

Zaimoğlu, “Bu yıl Van’da yaşadığımız elim deprem felaketinde çok sayıda vatandaşımızın yanında onlarca öğretmenimizi de kaybettik. Oldukça zor şartlarda görev yapmış bu kardeşlerimize öncelikle Allah’tan rahmet, ailelerine de bir kez daha bu vesileyle sabır diliyorum” dedi.

Atanamayan öğretmenlerin sorunlarına da dikkat çeken Zaimoğlu mesajında, “Son günlerde bizim sürekli gündemimizde olan ancak bir türlü hükümetin gündemine gelemeyen atanamayan öğretmenlerimizin durumu içimizi acıtmaktadır. On binlerce öğretmen kardeşimiz bu nedenle bu yılki Öğretmenler Günü’ne buruk bir şekilde girmek durumunda kalmışlardır. Umuyoruz bu kardeşlerimizin sorunları da en kısa sürede bir çözüme kavuşur” ifadelerini kullandı.

 

Zaimoğlu, mesajına şöyle devam etti:

“Önceki yıllarda dile getirdiğimiz; öğretmenlerin geçim dertleri, okullarımızın fiziki alt yapı yetersizliği gibi sıkıntılar da maalesef aşılamamıştır. Türkiye’nin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimiz bugün ne yazık ki hak ettikleri imkânlardan oldukça yoksun bir durumdadır.

Küresel sistem içerisinde, diğer ülkelerle, kendi medeniyet değerlerine sahip bir şekilde rekabet edebilen, güçlü ve muktedir gençler yetiştirebilmek için Türkiye eğitim alanındaki sorunları acilen aşmalıdır. Bunun için, öncelikle öğretmenlerimiz, yaptıkları bu yüce görevin sorumluluğuyla doğru orantılı bir hayat standardına kavuşturulmalıdır. Çünkü eğitim bir parti meselesi değil, ülke meselesidir. Öğretmenlere huzurlu, güvenli ve müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamak ülke yöneticilerinin öncelikli görevi olmalıdır. HAS Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda öğretmenlerimizin talep ve beklentilerinin takipçisi olacağız, eğitim sistemindeki sorunların çözümü noktasında her türlü çabayı göstereceğiz”

Zaimoğlu mesajını şu sözlerle noktaladı: “Bütün bunların yanında tüm olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba nedeniyle öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bütün içtenliğimle kutluyorum”


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.