Hasan Karal Bombayı Patlattı

Hasan Karal Bombayı Patlattı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Ovit tüneli ihalesinin aksıya çıktığını belirterek, 10 şubat 2012`de tünel ihalesinin yapılacağını tünel inşaatının 2016 yılının sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı  Habip Soluk ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan İle Ovit tünelinin son durumu hakkında ulaştırma bakanlığında bir toplantı yaptı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ulaştırma bakanlığımızda müsteşarımız Habip Soluk ve karayolları genel müdürümüz Cahit Turhan  ile Ovit tüneli projesini değerlendirdikleri bir toplantı yaptıklarını belirterek, ``Bugün itibari ile Ovit tüneli projesi ihalesi askıya çıktı. Karayolları bütçesi ile yapılacak projenin toplam ortalama maliyeti 600 milyon  lira civarında olacak. Askıya çıkan ihale 10 şubat tarihinde yapılacak ve ivedilikle inşa çalışmaları başlayacak. İhale şartnamesinde daha önce tünel işi yapan firmalar tercih edilecek. Bu vesile ile 10 şubatta yapılacak olan ihaleye, işi belirlenen sürede tamamlayabilecek güçlü ve seçkin firmalar girecek.  Yap işlet devret modeli ile yaptırılan diğer büyük projelerin aksine Ovit tüneli tamamen karayolları bütçesi ile inşa edilecek.``dedi.

Rize`nin kırk yıllık rüyası olan Ovit tüneli için AK Parti iktidarında yoğun çalışmaların sonuç  vermesinden dolayı mutlu olduğunun altını çizen Karal, ``10 şubat 2012 tarihinde ihalesi yapılacak olan Ovit tüneli 4 yılda tamamlanacak. Teknik şartnamede Ovit tüneli için ileri teknoloji kullanılması zorunluluğu var. Eski tünel teknolojilerinin kullanılması halinde Ovit tüneli takriben 7-8 yıl gibi bir zaman diliminde tamamlanabilecekti. Biz bu sürenin kısalması ve Karadeniz`in Anadolu`ya Ovit tünelinden bir an evvel bağlanabilmesi için tüm teknik ve maddi imkanların kullanılması yönünde çok ciddi çalışmalar yaptık. Gelinen noktada beklenmedik olağanüstü bir durum olmadığı taktirde Ovit tüneli  10 şubat 2012 tarihinde ihale edilecek ve 2016 yılının sonunda tamamlanıp hizmete girecek.``diye konuştu.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.