Hasan Karal`dan OSB`de İnceleme

Hasan Karal`dan OSB`de İnceleme

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Kalkandere ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal il teşkilatıyla ziyaret ettiği Yolbaşı Beldesinin ardından Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı Nihat Çolak ve İlçe Başkanı Erkut Tüfekçi`yle birlikte Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Karal burada yaptığı açıklamada hukuki süreçte ciddi bir mesafe ket edildiğini belirterek " geçmişte yaşanan olumsuzluklara değinmek istemiyorum. Memleketimize hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Bu süreçte tabi ki hemşehrilerimizin de haklılık payı vardır. Onların da gönlünü alarak çok güzel bir güne geldik. Bakan yardımcımızın da destekleriyle buraya gerekli ödenek çıkarılacak. Danıştay`ın vermiş olduğu olumlu karar bir kaç gün içerisinde bakanlığa ulaştığında müteahhit firma çalışmalarına başlayacak. Hemşehrilerimizle olumlu bir şekilde anlaşarak kaybettiğimiz 7 yılı tekrardan kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde bir an önce fabrika bacalarının tütmesini istediklerini belirten Karal şunları söyledi: "Burada yaşayan hemşehrilerimizin evlatlar, torunlarının geleceği için, Rize`deki işsizliğin çözümüne zemin hazırlaması adına Organize Sanayi Bölgesi çok büyük bir öneme sahip. Türkiye`de Organize Sanayi Bölgesi olmayan sadece Rize kaldı, bunu da bu vesileyle ilimize kazandıracağız. Buradan sadece ilçemizin insanları değil ilimizin ve ülkemizin insanları da istifade edecek."

Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ise Rize`de organize Sanayi Bölgesi olmaması işsizlik sorununun çözümü noktasında büyük bir eksiklik olduğunu kaydederek "Bakanlık olarak illerdeki bütün sanayinin Organize Sanayi Bölgelerinde toplanmalarınız istiyoruz. Şehrin her bir noktasında imalat yapılmaktansa yatırımcıları Organize Sanayi Bölgelerine yatırımlarını yapmalarını teşvik ediyoruz. Yeni çıkarılacak teşvik kanununda da Organize Sanayi Bölgelerine taşınmak içinde ayrıca teşvik vereceğiz. Ovit Tünelinin yapılacak olması ve bu organize sanayi bölgesinin bu güzergah üzerinde olması Rize için önemli bir şanstır." şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.