Hatay'da Patlama: 7 Ölü

Hatay'da Patlama: 7 Ölü

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki personel lojmanlarının yakınında bugün şiddetli bir patlama oldu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı'na meydana gelen patlamada 7 kişi öldü, 30'u aşkın kişi yaralandı. Patlamada 15 araç da hasar gördü.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Suriye ile Türkiye arasındaki en önemli geçiş noktalarında biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafındaki giriş bölgesinde, Suriye plakalı bir otomobilde ya da bu otomobilin üzerine düşen havan topu ile büyük bir patlama oldu.

Gümrük personelinin lojmanlarının da olduğu bölgede, Suriyelilerin giriş çıkışı sırasında meydana gelen patlamada, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen çok sayıda ambulans ve özel araçlarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerinde 5 ceset olduğu bildirilirken, 2 kişi de hastanede öldü.

ARAÇLAR YANDI

Patlama sırasında olay yerinde bulunan 15 araç da hasar görürken, güvenlik güçleri bölgede önlem aldı. Yanan araçlar ise Reyhanlı Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan 2'sinin öldüğü bildirilirken, 30 kişinin de tedaviye alındı. Yaralıların Suriye'ye yapılan yardımların tahliyesini sağlayan Türk vatandaşları, gümrük görevlileri ve Türkiye'ye giriş çıkış yapan Suriyeliler olduğu kaydedildi.

Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki Amiri Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş ile Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler olay yerine gelerek inceleme yaptı. Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, patlamanın nedeninin henüz netleşmediğini belirterek, "Patlamanın nedeni bilmiyoruz, araştırılıyor" dedi.


SURİYE PLAKALI ARAÇ PATLADI İDDİASI

Patlamanın nedeni konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte Suriye plakalı bir aracın giriş kapısında patlatılmış olabileceği ileri sürüldü. Bölgeye Suriye'den atılan havan topunun düşme ihtimali de değerlendiriliyor.

Reyhanlı Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi, gümrük kapısında Suriye plakalı otomobilde patlama olduğu, 7 kişinin öldüğünü 30 kişinin de yaralandığı ileri sürdü.

VALİ OLAY YERİNE GİTTİ

Öte yandan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de olayı İskenderun İlçesi'ndeki katıldığı toplantıda öğrendi. Lekesiz, toplantıyı yarıda bırakarak Reyhanlı İlçesi'ne gitti.

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTI

Patlamayı yaşayanlar, ''Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye'ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış'' dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.