Hava Durumu

Hava Durumu

Pazar günü öğlen saatlerine kadar etkili olacak yağışlara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bugün akşam saatlerinden itibaren Rize ve Hopa ile Trabzonun`un Araklı, Sürmene, Of, Yeniay, Hayat ve Dernekpazarı ilçelerinde aşırı, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Artvin, Ardahan ve Erzurum`un kuzey ilçeleerinde kuvvetli yağış beklenmektedir. Pazar günü öğlen saatlerine kadar etkili olacak yağışlara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

   Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun ve Malatya ile, akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

   Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun ve Malatya ile, akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Yıldırım, Ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.(27)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)

İzmir: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.(28)

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.(28)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(31)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Çarşamba, Terme, Kavak, Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(22)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.