Hayati Yazıcı kurumlarda bayramlaşma törenlerine katıldı

Hayati Yazıcı kurumlarda bayramlaşma törenlerine katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Rize'de, kurumları ziyaret ederek bayramlaşma programlarına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda vatandaşla protokolün bayramlaşma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,  daha sonra Rize'deki bazı kurumları ziyaret ederek burada düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Polis Evi, İl Jandarma Komutanlığı, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret eden Bakan Yazıcı, ''Her şeyin başı insan. İnsanı yaşat ki devlet yücelsin. Osmanlı Devleti'ni var eden felsefe. Biz de buna inanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Rize Emniyet Müdürlüğü Polis Evi'ni ziyaret eden Bakan Yazıcı, emniyet çalışanları ve eşleriyle bayramlaştı. Ardından Jandarma Komutanlığı'na geçen Yazıcı, komuta kademesi ve askerlerle bayramlaştı.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini de ziyaret eden Yazıcı, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastane personeli ve hastalarla bayramlaşan Bakan Yazıcı, hastalara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-1.jpg

Bakan Yazıcı, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her tarafında çok kaliteli sağlık hizmetleri verildiğini belirterek, ''Türkiye'de yönetim sorumluluğumuzu ele aldığımız günden bu yana millete ait bütçe kaynaklarını, en fazla ödeneği sağlığa ve eğitime ayırıyoruz. Bunun çok özel anlamı var. Her şeyin başı insan. İnsanı yaşat ki devlet yücelsin. Osmanlı Devleti'ni var eden felsefe. Biz de buna inanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Sağlığa yapılan yatırım ile dünyada örnek gösterildiklerini ifade eden Bakan Yazıcı, ''Gerçekten çok büyük ödenek ayırıyoruz. Sarf edilen çabayla birlikte kaçaklar da oluyordur. Ama kaçak oluyor diye bu alandaki yatırımları durduracak değiliz. Daha kontrollü şekilde, elektronik imkanları devreye sokmak suretiyle kaçakları önlüyoruz. Her alanda kamu hizmeti götürürken amacımız israfı önlemek. İsraf, heba olmuş kaynak demek. Bu anlamda çok önemli alıyoruz'' dedi.

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-2.jpg

-Suriye'de bayram nedeniyle ateşkes ilan edilmesi-

Bakan Yazıcı, Kurban Bayramı nedeniyle geçici de olsa Suriye'de ateşkes ilan edilmesinin önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ''Suriye'de olup bitenler bizi son derece üzüyor. Suriye'ye bakışımızda insani ölçüler egemen durumda. Kendimiz için ne istiyorsak kardeşlerimiz, komşularımız için de onu istiyoruz. Huzur istiyoruz, demokrasi standartları yüksek bir hayat istiyoruz. Aynı arzuyu kardeşlerimiz ve komşularımız için de temenni ediyoruz. Oradaki akan kanın şu veya bu sebeple duruyor olması son derece önem verdiğimiz bir davranış biçimi. Bayram vesilesiyle de olsa Suriye'de akan kanın durdurulması konusunda irade koymuş olanları tebrik ediyorum. Temenni ediyorum inşallah bu sürer ve orada yaşanan bu süreç konuşarak bir çözüme kavuşturulur.''

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-3.jpg

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-4.jpg

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-5.jpg

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-6.jpg

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada-7.jpg

hayati-yazici-rizede-bayramlasmada.jpg


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.