Hikmet Ayar'dan Afet Açıklaması

Hikmet Ayar'dan Afet Açıklaması

Rize'de bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve milyonlarca TL. zarara neden olan şiddetli yağışların ardından Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar bir açıklamada bulundu.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 2 gündür ilimizi etkisi altına alan ve bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin yanısıra milyonlarca TL. zarara neden olan afet sonra açıklamada bulunarak, "İlimiz, afet sonrası ciddi zararlar gördü. Bu zararların karşılanması yönünde merkezi hükümet nezdinde gerekli çalışmalar hızla yapılacak" dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize'de yaşanan afet sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: İlimiz yine şiddetli yağışlardan dolayı elim bir afete maruz kaldı. Özellikle Salarha Vadisi, Çamlıbel Deresi Pehlivantaşı ve kalkandere Bölgemiz ile şehir merkezindeki birçok işyerimiz bu afet sonrası cidddi zararlar gördü.

Belediyemiz ve valiliğimiz kriz masası oluşturarak sabaha kadar hem olayları kontrol altında tutmaya hemde vatandaşlarımızın acil taleplerini karşılamaya çalıştı. Bu yoğun çalışmalarından doolayı tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum.

Maalesef yaşanan bu olaylar sonrası Necihan Aksu adlı vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu vatandaşımızıa Allah (c.c.)'den rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı dilerim.

Yaşanan afet sonrası oluşan zararların hükümet nezdinde karşılanması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden İl Başkanı Ayar sözlerini şöyle sürdürdü: Şu an zararla ilgili gereken tüm tetkikler yapılıyor. Bizlerde merkezi hükümet nezdinde gerekli çalışmaları yaparak bu vatandaşlarımızın zararlarının tanzim edilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunacağız. Ben tekrar Rizeli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi bildiriyor; bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını Cenab Allah (c.c.)'den niyaz ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.