Hikmet Ayar'dan STK'lara Çağrı

Hikmet Ayar'dan STK'lara Çağrı

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize'deki sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam eden AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar bir ülkeyi bir şehri sadece seçilmişlerin veya atanmışların yönetmemesi gerektiğini belirterek “Modern demokrasilerin en önemli özellikleri sosyal toplumun bu yönetim sürecine katılmasıdır.” dedi

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize'deki sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

Başkan Ayar beraberinde bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İlk olarak Rize Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Baki Fil ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.


Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği ziyaretinin ardından Rize Ziraat Odası'na geçen Ayar, Oda Başkanı Nevzat Paliç ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.


Daha sonra Başkan Ayar, Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Gafur Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir araya geldi. Burada Rize'de ki Amatör sporun sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, bugün yine üç güzide sivil toplum örgütümüzle hem Rize’yi hem de temsil ettikleri kesimlerin sorunlarını konuştuk. Bu anlamda çok faydalı bir görüşme olduğunu düşünüyorum.



Bir devleti, bir şehri sadece siyasi iktidarlar ya da bürokratlar yönetmez. Modern demokrasilerin en önemli özellikleri sosyal toplumun bu yönetim sürecine katılmasıdır. Bunu sağlayacak olan da sivil toplum örgütlerimizdir. Temsil ettikleri kitleler adına, devlet erkini kullanan siyasal iktidardan yapacakları talepler ya da yine bu kitleler adına siyasal iktidara yapacakları yapıcı eleştiriler sivil toplumun yönetim ve karar alma süreçlerine çok daha aktif katılmasını sağlayacaktır. Gerçek bir demokrasi istiyorsak bu şarttır. Rize'nin bu kültürü mutlaka tesis etmesi gerekir ve sivil toplum örgütlerimiz bu kültürün oluşmasına katkı vermeli hatta öncülük etmelidir. Biz iktidar partisi olarak bu sürece bugüne kadar sürekli destek olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.