Hülya Koçyiğit Zamanda Yolculuk Yaşattı.

Hülya Koçyiğit Zamanda Yolculuk Yaşattı.

Çay TV ekranlarında Tuğçe Utku’nun sunduğu Nostalji Molasının konuğu herkesin en az bir filmine tanıklık ettiği Yeşilçam’ın Başrolü oyuncusu Hülya Koçyiğit oldu.  Programa uzaktan bağlantı ile katılan Koçyiğit izleyenlere adeta zamanda bir yolculuk yaşatt

Tuğçe Utku'nun sunduğu Nostalji programının bu haftaki konuğu Yeşilçam’a adını altın harflerle yazdırmış. 200 filmde rol almış. Samimiyeti ve yüzünde gülücüklerin eksik olmadığı sanatçı Hülya Koçyiğit oldu. Koçyiğit programın başında sonuna kadar izleyenleri eskilere götürüp zor zamanlarda yaşadıklarını ve günümüze kadar uzanan oyunculuğu anlattı.

İlk alış aldığı günü unutmayan Koçyiğit o anlarını canlı yayında işte bu sözlerle anlattı. Başarılı oyuncu n bunun sonucunda ise mesleğini bulduğunu ifade ederek, ‘’Sevilmeye aç biriydim. Değerli olduğumu hissedebileceğim bir ortam isterdim. Bu güzel bir tesadüf sonucu heyecana kapılıp dans etmeye başlamam benim ileride yapacağım mesleğime bir işaretti. Orada aldığım alkışlar beni çok sevindirdi’’ dedi.  

HERKES GİBİ DEĞİL KENDİNİZ OLUN

Günümüzde oyuncuları değerlendiren başarılı oyuncu, ‘’Günümüzde herkes biri gibi olma peşinde bizim zamanımızda ise biz olmak isterdik. Herkes birbirine benziyor. Gerçekten de çok amatör heyecanı ile yaptığımız işi bir sevda ile yapıyor her türlü imkansızlıklara göğüs görebiliyorduk. Önemli olan bizim konforumuzu değil yaptığımız işin seyirciye güzel yansıması önemli idi. Ama bu zamanki konforda gerekli çünkü zor bir iş yapılıyor’’ diye konuştu.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTERDİM

Çocukken kendisine ne olmak istiyorsun diye sorulduğunda öğretmen olmak istiyorum diyen Koçyiğit oynadığı filmlerde Aliye öğretmen rolünde oynadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Koçyiğit,’’ İnsan emeğine çok saygı duyuyor ben anılarım arasında seçim yapamıyorum. Bütün canlandırdığım Rollerde karakterlerde Hülya Koçyiğit muhakkak var. Yoksa onları canlandıramam. Küçükken bana sorarlardı ne olmak istiyorsun diye. Ben de öğretmen olmak istiyorum derdim. Kardeşlerime sahip çıkmam onları eğitme görevini annem bana verdi. Annem beni öğretti bende kardeşlerime yol gösterdim. Oynadığım rollerde Aliye öğretmen rolünde oynadığım için çok mutlu hissediyorum. Beni tüm yönlerde tatmine den bir rol oldu diyebilirim

GENÇLERİN BİRÇOĞU ÜNLÜ OLMAK İSTİYOR

Oyuncu olmak isteyenlere yol gösteren Koçyiğit, ‘’Şimdi gençlerin hakkı yemek istemiyorum amma birçoğu ünlü olmak için oyuncu olmak istiyorlar. Halbuki oyunculuk öyle bir mesleki insanı yansıtıyorsun. Bunun için çok okumalı çok izlemeli ve etrafını gözlemlemelisin. Yaptığın işin insana ait olduğunu unutmadan o sorumlulukla yapmak gerekiyor. Ve bunu bir meslek olarak benimsemek lazım’’dedi.

TEKNOLOJİ HAYATI KOLAYLAŞTIRDI

Teknolojinin inşalara zaman kazandırığını dile getiren başarılı oyuncu en önemli şeyin zaman olduğunu söyleyerek, ‘’Günümüzün çağında en önemli şey zaman. Bu zamanda daha verimli olabilmek için teknolojinin imkanları çok şey kattı günümüze. Teknolojinin sinemada hayata geçmesinin ardından çok daha teknik açıdan zenginlik kazanıp imkanlarımız çoğaldı. Eskiden bir tarihi film yapmak zordu. Çok ilkel şartlara bir şeyler yapmak zorunda kalıyorduk. Bugün ise greenbox ile her yerde olabiliyorsunuz’’ diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.