“İçerdeki Kandili Yok Etmemiz Lazım”

“İçerdeki Kandili Yok Etmemiz Lazım”

Televizyon programlarında saldırının ve terör örgütünün ne yapmak istediği analiz edilmeye çalışılırken Haber Analiz programı önemli isimleri konuk ederek saldırıyı ve şifrelerini gün yüzüne çıkardı.

Çay televizyonu genel yayın yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sunduğu programa telefon ile bağlanan emekli kurmay albay Orhan Sönmez’den çok çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Sönmez bu zamana kadar yapılan 3 kara harekatında 7500 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini bunun Kuzey Irak’ta Türk askerinin varlığının hissettirilmesi gerektiğini bunun yapılan 3 sınır ötesi operasyonla gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Sönmez o bölgede etkili bir şekilde kalınması gerektiğini ifade ederek ne yediklerini nerden beslendiklerini kimlerin silah verdiğini oralarda daha iyi görüyoruz bizim yapmamız gereken tek bir şey var oda  içerde var olan kandili kurutmak sonrasında ise dışarıdan sınırlarımıza gelen tehlikeleri bertaraf etmektir dedi.

Çarpıcı değerlendirmelerde bulunan itirafçı Abdulkadir Aygan da saldırı ilke birlikte PKK’nın akrep gibi kendini soktuğunu örgütün üzerinde Suriye’nin çok etkin olduğunu her yönüyle de PKK’yı desteklediğini dile getiren açıklamalarda bulundu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.