İddia, İle İlgili İddia

İddia, İle İlgili İddia

RİZE`de bir İddia bayii, müşterisinin oynadığı 8 liralık kuponun kazandığı bin 736 liralık ikramiyeyi ödedi. Ancak iddiaya göre kazanan kuponda ;0” olan bir maçın sonucu 24 saat sonra rakip takım lehine `;2” olarak değiştirilince ikramiye miktarı 131 liraya düştü. İddia bayii Osman Köse, şimdi müşterisine ödediği fazla parayı geri almaya, böyle bir hatanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor.

Rize’de Osman Köse’ye ait 116 bin 512 nolu İddia bayiinde geçen 8 Ekim tarihinde bir müşterisi 8 liralık kupon oynadı. Köse, maçların oynanmasından sonra müşterisinin getirdiği kuponu makineye işledi. Makine, kuponun bin 736 lira kazandığı şeklinde çıktı verdi. Bunun üzerine Köse, müşterisine kazandığı ikramiyeyi ödedi. Ancak aradan 24 saat geçtikten sonra iddiaya göre müşterisinin ikramiye kazandığı kuponda daha önce berabere kaldığı için sonucu “0” verilen Afrika ülkelerinden Svaziland-Kongo maçı deplasman takımı lehine “2” olarak değiştirildi. Bu sonuçla Köse’nin ödediği kupondaki ikramiye miktarı bin 736 liradan 131 liraya düştü. Ancak makinenin verdiği ilk sonuca göre bayi, müşterisine parayı ödemiş oldu. Köse, şimdi fazla ödediği bin 605 lirayı geri almaya ve böyle bir hatanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor.

 

İddia’nın bağlı olduğu Spor Toto Teşkilatını aradığını ve kendisine maçın teknik bir arızadan dolayı yanlış girildiğini ancak daha sonra düzeltildiği yönünde bilgi verildiğini ifade eden Köse, “Milyonların döndüğü iddiada böyle bir hatanın yapılmış olmasına anlam veremiyorum. Bu şekilde haksız kazanç elde eden ve haksız yere kaybeden bir sürü kişi vardır. Bu hatanın sorumlularının bulunması istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.