İlyas Tongüç Rize'de Sel Mağdurlarını Ziyaret etti

İlyas Tongüç Rize'de Sel Mağdurlarını Ziyaret etti

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Rize'de sel mağduru esnafı ziyaret etti.

İlyas Tongüç ve beraberindeki heyet Rize ve ilçelerini vuran sel felaketi sonrası bölgeye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Tongüç, Rize'de 24 Eylül'de meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan sel ve heyelanlar nedeniyle tüm Rizelilere başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Selin yaşandığı yerleri gezen heyet, Rize halkının ve esnafının sorunlarını yerinde dinledi. Tongüç’e genel merkez mahalli idareler komisyon üyeleri Nurettin Kaya, Mustafa Erkut Aşar ve Orhan Tatlı’nın yanı sıra Saadet Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Cemil Çolak ve Hasan Uzun da eşlik etti.

“Rize halkının zararları karşılanmalı”

Selin izlerinin tamamen ortadan kaldırılması ve esnafın zararının karşılanması için yapılabilecekleri tespit ettiklerini belirten Tongüç, Saadet Partisi olarak yapılan ve yapılacak çalışmaları takip edeceklerini kaydetti.

Tongüç, “Ziyaretlerimiz kapsamında ilk olarak Kendirli Belediyemizi ziyaret etik. Beldemizdeki şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sel ve heyelanlarda zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Bu afet sonrası yaraların sarılması adına yetkili yerlerle irtibata geçilmesi adına görüş alışverişi yaptık. Afette maddi kayıp oldukça büyük.Bu yüzden halkın devlete olan vergi borçlarının ertelenmesi, çay alacaklarının derhal ödenmesi ve hasar tespit çalışmalarının bir an önce yapılarak Rizeli vatandaşlarımızın zararlarının ödenmesi gerekir.” diye konuştu.

Heyet Karadeniz bölgesindeki ziyaretleri kapsamında Rize’nin Kendirli Belediyesi’ni, Trabzon’un Yeşilyalı ve Erenler Belediyesi’ni de ziyaret etti. Saadet Partili heyet Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan ve Erenler Belediye Başkanı Ömer Bektaş ile bir süre görüştü.

Milli görüş ibadet aşkıyla çalışıyor

Ziyaretlerde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Milli Görüş’ün örnek belediyecilik anlayışının Kendirli, Yeşilyalı ve Erenlerde uygulandığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, belediye başkanlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Belediye hizmetlerinin inanç, gayret ve azimle yürütülmesi gerektiğini ifade eden Tongüç, “Türkiye'de belediyecilikte halka hizmet anlayışı Milli Görüş belediyeciliği ile başlamıştır. Bu anlayış Milli Görüş belediyeciliğini markayapmıştır.Milli Görüş belediyeciliğinde halka hizmet hakka hizmettir. Belediye hizmetlerinde rüşvetsiz, israfsız, becerikli, dirayetli, dürüst, güvenilir ve de kul hakkına uyma şuuruyla hizmet etmenin ve ibadet aşkıyla çalışmanın önemi büyüktür. Bu vasıflar ise ancak Milli Görüş zihniyetini temsil eden Belediye Başkanlarında ve onların yönetimlerindeki kadrolarda bulmak mümkündür.” diye konuştu.

















Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.