İş-kur Kurslarına Rize'de 1500 Kişi Katıldı

İş-kur Kurslarına Rize'de 1500 Kişi Katıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürlüğünce bu yıl açılan kurslara bin 500'e yakın kişi katıldı.

İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, yaptığı açıklamada, İŞKUR olarak vasıfsız işsizlere meslek kazandırmak için çeşitli kurslar düzenlediklerini belirtti.

Bu yıl girişimcilik, feretiko, doğal gaz kaynakçılığı, kasiyerlik, ön muhasebe, aşçı yardımcılığı, çocuk bakıcılığı, fidan yetiştiriciliği gibi değişik alanlarda 50 civarında kurs açtıklarını bildiren Kanbur, bu kursların bir kısmının istihdam garantili kurslar olduğunu, ayrıca kursiyerlere kurs süresince günlük 15 lira da ücret verildiğini söyledi.

Açtıkları kurslarda şu ana kadar bin 500'e yakın kişiye kurs verildiğini ifade eden Kanbur, ''Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında da 297 kişiye iş bulundu. Açılan kurslara katılan bir kişi, 24 ay süresinde başka bir kursa katılamıyor. Uygulamadaki amaç ise kurslardan tüm işsizlerin faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

Kurslara, kadınların erkeklere göre daha fazla katıldıklarını belirten Kanbur, ''Rize olarak geçen yıl işe yerleştirme, açılan kurs, verilen diğer hizmetler gibi uygulamalar dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ülke genelinde 17'inci olmuştuk. Bu yıl hedefimiz ilk 10 sırada yer almak'' diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.