İsmini taşıyan üniversitede başbakan heyecanı

İsmini taşıyan üniversitede başbakan heyecanı

Başbakan recep tayyip erdoğan, lik kez ismini taşıyan recep tayyip erdoğan üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılacak recep tayyip erdoğan üniversitesi rektörü prof. Dr. Arif yılmaz: “sayın başbakanımızın açılışımızı onurlandıracak olması bizim için heyecan verici”

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi, ismini taşıdığı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ilk kez yeni ismi ile Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Akademik Yılı açılış töreninde ağırlayacak.
Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’nde ilk kez yeni ismi ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ağırlayacak olmanın heyecanı yaşanıyor. 12 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan açılış töreni için hazırlıklar sürerken, açılış sonrası Başbakan’ın onursal başkanı olduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın toplantısına da katılacağı öğrenildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Üniversitemizin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademik Açılış törenini 12 Kasım tarihide yapacağız. Burada özel bir misafirimiz olacak. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan beyefendi törenimize teşrif edecekler. Bu bizim için son derece anlamlı. Çünkü üniversitemizin Recep Tayip Erdoğan ismi altında yapacağı ilk açılış töreni. Bu açılışı sayın Başbakanımızın da onurlandıracak olması bizim için heyecan verici. Daha önemlisi törenin ardından, kuracağımız Üniversitemizi Geliştirme Vakfı’nın toplantısına geçeceğiz. Bu toplantı aynı zamanda onursal başkanımız olan sayın Başbakanımızın başkanlığında geçecek. Ben Üniversitemizin gelişim sürecinde vakfın çok ciddi katkıları olacağını düşünüyorum” Şeklinde konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin temelleri 90’lı yıllarda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)ye bağlı olarak atıldı. 17 Mart 2006 tarihinde çıkan 5467 sayılı yasa ile Rize Üniversitesi adını alarak KTÜ’den ayrıldı. Rize Üniversitesi Senatosu’nun aldığı bir karar ile YÖK’ün de onaylamasının ardından TBBM’den geçen yeni bir yasa ile Rize Üniversitesi’nin ismi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirildi. 41 Akademik birime sahip olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 15 bin öğrencisi bulunuyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.