İşsizlik mi İş Beğenmemezlik mi?

İşsizlik mi İş Beğenmemezlik mi?

Rize’nin istihdam sorununa çözümler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize kamuoyunda sıkça konuşulan iş beğenmeme sorununun Türk Telekom çağrı merkezinde de yaşandığını söyledi.

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Rize’de işsizlikten ziyade iş beğenmeme sorununun çok daha ön planda olduğunu söyleyerek; bu tespitin gerçekliği Türk Telekom çağrı merkezinde yapılan alımlar konusunda ne yazık ki bir kere daha ispatlanmak zorunda kalmıştır. dedi.

Bu yaşananlara baktığımızda Rize’de işsizlikten çok iş beğenmeme sorununu olduğu düşüncesinin daha gerçekçi olduğunu vurgulayan Karal, akşama Kadar hem şahsımın hem de teşkilat mensuplarımızın aldıkları telefonların yüzde 80'inin işsizlikle ilgili olduğunu belirterek, ‘’Fakat kendilerine iş imkanı sağlamaya çalıştığımız kişilerin büyük bir kısmının işlerini beğenmediğini, bunun en canlı örneğinin ise yoğun uğraşlar sonucunda Rize’ye kazandırdığımız Türk Telekom çağrı merkezinde yaşananlardır.

Yedekler dahil olmak üzere 85 üzerinde not alan 485 kişi aranmış ve işe davet edilmiştir. Bunlardan 100 e yakın kişinin telefonlarına ulaşılamamıştır. 70 kişi kurayı kazanmasına rağmen çalışmak istemediği söylemiştir. 85 kişide gündüz çalışabilir miyim, gece çalışabilir miyim, sadece kışın çalışabilir miyim gibi çeşitli mazeretler beyan etmiştir.

Bizleri Türk Telekom çağrı merkezine girmek için her gün arayan insanların bazıları bile kuradan çıkmalarına rağmen işi kabul etmemişlerdir. Şimdi ben bu durumu Rize kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Rize bu konuyu tartışmalıdır. İş adamlarımız sivil toplum örgütlerimiz siyasetçiler bu konuyu hep birlikte Rize olarak tartışmalıyız. Rize de gerçekten bir işsizlik sorunu mu var, yoksa kamuoyunda sıkça konuşulan iş beğenmeme sorunu mu var. dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.