İstanbul Valiliği'nden vatandaşlara uyarı

İstanbul Valiliği'nden vatandaşlara uyarı

İstanbul Valiliği kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı.

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Bugün tüm yurtta kar var. Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olduğu İstanbul'da, trafiğin yine "felç olmasından" endişe ediliyor. Vatandaşların araçlarını çıkarmaması, toplu taşıma araçlarını kullanması önerildi.
KAR 6 ŞUBAT'A KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre tüm Türkiye'de karlı ve yağışlı hava 6 Şubat'a kadar sürecek. Kar yağışı İstanbul'da da etkili olacak. Marmara Bölgesi pazartesi gününden itibaren daha da soğuyacak. İstanbul gündüz -1.-2 dereceleri görecek. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki kar yağışı dolayısıyla vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istedi.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları istendi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde; zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçlarında gerekli teknik donanımı bulundurmaları, olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması, sürücülerimizin özellikle emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 154 Alo Trafik, 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.