İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başta Taksim Meydanı olmak üzere tüm yurtta kutlanıyor. İşte saat saat 1 Mayıs gelişmeleri

İNLERCE POLİS ALANDAKİ YERİNİ ALDI

Binlerce polis alandaki yerini aldı. 1977 yılındaki 1 Mayıs'ta da açılan 800 metrekarelik dev pankart sabahın ilk ışıklarıyla meydana asıldı. Kutlamaların yapılacağı Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı. Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği Taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA AFİŞLİ ÖNLEM

Geçtiğimiz 1 Mayıs kutlamalarında terör örgütü yandaşları tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yapılan saldırılar sebebiyle bu yıl anıt 800 metrekarelik dev afişle gizlendi. Anıtın çevresi ise demir bariyerlerle kapatıldı.

Üç adet vinçle anıtın çevresine asılan afiş, dün akşam saatlerinde asıldığı sırada yırtılmıştı. Geç saatlere kadar tamir edilen afiş, sabah saatlerinde tekrar asıldı.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.