İstanbul'da Terör Alarmı

İstanbul'da Terör Alarmı

İstanbul'un farklı semtlerinde park halindeki 22 otomobil kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Pendik'te park halindeki 22 otomobil kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Motor kısımlarına yanıcı madde dökülerek ateşe verilen otomobilleri vatandaşlar kendi imkanlarıyla söndürdü. Kundaklama olayına karıştıkları ileri sürülen 3 kişi polisin kovalamacası sonucu yakalandı.

Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Pendik'te kimliği belirsiz kişiler saat 01.00 sıralarında eş zamanlı olarak 22 otomobili kundakladı. İddiaya göre, saldırganlar Bahçelievler'de 11, Gaziosmanpaşa 7 ve Pendik'te 4 otomobilin motor kısımlarına daha önceden hazırladıkları içleri yanıcı madde dolu poşetleri attı.

Kimliği belirsiz saldırganlar otomobilleri ateşe verdikten sonra yaya olarak kaçtı. Vatandaşlar, otomobilleri kovalarla su dökerek söndürdü. Gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Olay yerlerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplarken, diğer ekipler "Dur" ihtarına uymayan ve kundaklama olayına karıştıkları ileri sürülen 3 kişiyi kovalamaca sonucu gözaltına aldı. Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

2 YILDA 401 ARAÇ KUNDAKLANDI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yaptığı bir açıklamasında, 1 Ocak 2010 ile 5 Mart 2012 tarihleri arasında 176 kundaklama olayı meydana geldiğini, bu olaylarda 401 hususi araç, 7 ticari araç ve 6 işyerinin kundaklandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı, "Kundaklama olaylarına karıştığı tespit edilerek yakalanan ve PKK/KCK terör örgütü ile bağlantısı olduğu anlaşılan 298 şahıstan 156'sı sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.