İstifa eden başkandan şok sözler

İstifa eden başkandan şok sözler

CHP Ankara İl Başkanlığı'ndan istifa eden Tarık Şengül'den ilginç açıklamalar.

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül istifasının ardından "tenzili rütbeye uğrayan partili" sözleriyle Örgütten Sorumlu Genel Başkanlık görevinden alınarak Tanıtım, Basın ve Propoganda'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Gürsel Tekin'i şok sözlerle hedef aldı:

“Yenimahalle Belediyesi 300 milyon dolarlık imar rantına karıştı. Tenzili rütbeye uğramış bir CHP’li yönetici bana rüşvet için adam yolladı”

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül istifa etti. Şengül'ün istifasının ardından yaptığı açıklamalar ise gündeme bomba gibi düştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiğinden beri kendisinden beklentisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “talan rejimine” karşı aktif liderlik yapması olduğunu söyleyen Tarık Şengül, Yenimahalle Belediye Meclisi’nin, Alacaatlı Mahallesi’nde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan, imar haklarını 4.7 kat artırıp, 188 konutu 892’ye yükselten kararına onay verdiğini söyledi. Plan değişikliği kararının Yenimahalle Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin de oylarıyla apar topar onaylandığını ifade etti.

CHP'Lİ YÖNETİCİDEN RÜŞVET!

Şengül karara karşı TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın açacağı davaya engel olması için “tenzili rütbeye uğramış” CHP’li bir yöneticinin gönderdiği bir işadamının ise kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürerek, “Bir parti yöneticimizin referansıyla gelen işadamı bana, Ankara’da bir imar planı değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Melih Gökçek marifetiyle geçtiğini anlattı.

Eskiden genel başkanlığını yaptığım TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın buna dava açmak üzere olduğunu, ‘buna engel olursan’ partimize, ikimizin arasında kalmak koşuluyla mali destek sağlayacağını beyan etti. “Bu dava açılmasın ben de rahat edeyim, siz de rahat edin” dedi.

MUHALİFLERDEN 390 İMZA

Kendi yönetiminin düşürülüp kongre yapılması için muhalifler tarafından 390 imza toplanmasının sebebinin de “rant” olduğuna dikkat çeken Şengül, “Yenimahalle Belediyesi öncülüğünde bana karşı bir bir kampanya başlatıldı.

Ranta dur dediğim için gitmemi istiyorlar. Rant yaratacak kişinin ilçe başkanı olmasını istiyorlar” ifadelerini kullandı. (Vatan)


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.