İyidere`de gergin dakikalar

İyidere`de gergin dakikalar

Kalkandere belediyesi özel halk otobüsleri İyidere belediyesi özel halk otobüslerinin güzergâhından yolcu alması otobüsçüler arasında gerginliğe neden oldu. İlçe kaymakamı Özpolat olayları yatıştırdı.

Rize’nin Kalkandere ilçesi belediye özel halk otobüslerinin İyidere belediyesi özel halk otobüslerinin güzergâhından yolcu alması otobüsçüler arasında gerginliğe neden oldu.

Kaymakam ve AK Parti  ilçe başkanı devrede

Yaşanan tartışma sonrası konuyu öğrenen ilçe kaymakamı Mehmet çağrı Polat olayların daha fazla büyümemesi için olay yerine İyidere ilçe emniyet müdürlüğü görevlileriyle ilçe jandarma görevlilerini gönderdi. Kaymakam Mehmet çağrı kooperatif görevlilerini arayarak sorunun çözümü konusunda yapılması gerekenleri yapacağını yasadışı bir olaya asla müsaade etmeyeceğini ifade ederek yapılan kontak kapatma eylemine son vermelerini istedi. Daha sonra olay yerine gelen AK Parti ilçe başkanı Sabit Karafazlı İyidere otobüsleri kooperatif temsilcileriyle görüştü. Karafazlı’lı vatandaşların ve öğrencilerin mağdur olduğunu belirterek yapılması gerekenler konusunda kendinsin de yetkililerle görüşeceğini söyledi.



Klaksonlu protesto

Yaşanan tartışmalar sonrası kontak kapatan yaklaşık 10 otobüs Hazar mahallesinden İyidere ilçesine hareket etti. İyidere şehir merkezinde klaksıyon çalarak yaşananları protesto eden şoförler daha sonra eylemlerine son vererek normal servislerine başladı.

Yasalara uymuyorlar

 İyidere belediyesi özel halk otobüsleri kooperatifi başkan yardımcısı Kadem Güçlü, tüm şikâyetlerine rağmen sorunun çözümü konusunda bir muhatap bulamadıklarını söyleyerek “ Bizim Kalkandereli kardeşlerimizle aramızda bir sorun olmasını istemeyiz ancak,14.04.2010 tarihinde Rize valisi Seyfüllah Hacımüftüoğlu başkanlığında toplanan il trafik komisyonu karalarında açıkça belirtilmiştir. Deniliyor ki, İyidere Belediyesi Özel halk otobüsleri taşıma alanı içerisinde kalan yerlerden diğer belediyelerin otobüsleri Rize istikametine giderken yolcu indirebilir ancak yolcu alamazlar. Buna uymayanlar hakkında durumda 369 TL para cezası uygulanır ”deniyor.



Bugüne kadar görüntülü ve yazılı şikâyetlerimize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Muhatap bulamadık. Kimsenin ekmeğimizi elimizden almaya yasalara aykırı davranamaya hakkı yoktur. Kalkandere kooperatif başkanı bize ‘ Vali beyin yolcu aldığımızdan haberi var ‘diyor ve diğer çalışanları da yanıltıyor birde bizleri tehdit ediyorlar biz yasaların gereği yapılsın ve yetkililerin bu sorun daha fazla büyümeden bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bu işin tarafları bellidir iki ilçenin belediye başkanları bir araya gelip bu sorunu çözmeleri mümkündür ”diye konuştu.

Ote yandan yaşanan olaylar sonrası ve otobüsçülerin İyidere ilçe merkezinde klaksyonlu protestosu sonrası İyidere belediye başkanı Ahmet Mete’nin İyidere Belediyesi Özel halk otobüsleri kooperatifi başkanı Ali Karafazlı, başkan yardımcıları kadem güçlü ve Ömer Ali Seymenoğlu  ile makamında bir araya gelerek konuyla ilgili yapılması gerekenler konusunda görüştüğü Mete’nin Kalkandere Belediye başkanı Nihat çolak’la görüşeceği yasalar ne emrediyorsa herkesin buna uyması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.