Japon Heyeti Rize'de teleferikleri inceledi

Japon Heyeti Rize'de teleferikleri inceledi

Rize'de son günlerde ölümlü kazalarla gündeme gelen ve çoğunlukla yük ve çay taşımada kullanılan teleferikler Japon heyete inceleme konusu oldu.

Rize Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Turan Yüksek’in misafiri olarak Pazarı ziyaret eden Japonya’daki Shimane Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tetsuiko Yosimura ve Kochi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yasushi Suzuki, Pazar İlçesi Kesikköprü Köyündeki teleferik hatlarını yerinde incelediler.

Japon ziyaretçiler, inceleme sonucunda bazı teleferik hatlarının acemice kurulmuş olmasında rağmen büyük çoğunluğunun çok güzel bir kuruluş yapısına sahip olduğunu ifade ettiler.



Araştırma ekibi daha sonra Pazar’da teleferik tasarım ve kuruluş işi ile uğraşan Ramazan Özdemir’i iş yerinde ziyaret etti.

Ramazan ustadan teleferik tasarım, kuruluş ve tesis maliyeti hakkında bilgi alan Japon araştırma ekibi, teleferik tasarım işinin oldukça ergonomik ve maliyetinin de makul seviyede olduğunu ifade ettiler.

Araştırma ekibi 2012 yılında teleferik tesis kuruluş işlemlerine katılmak ve daha detaylı bir çalışma için Türkiye’ye yeniden geleceklerini ifade ederek Pazar’dan ayrıldılar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.