Kar yağışı birçok karayolunu kapattı

Kar yağışı birçok karayolunu kapattı

Yoğun kar yağışı nedeniyle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi olumsuz etkilenirken, Düzce kesiminde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışların, iç ve doğu bölgelerde kar, kıyılarda yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.       

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Batı Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı(Karayel) yönlerden Batı Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bolu'da etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz  etkiliyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle  vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar  yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışının yaşandığı güzergahta görev yapan  trafik ekipleri sürücüleri, etkili olan kar yağışı konusunda uyarıyor.

Karayolları ekiplerinin ise güzergahta kar temizleme çalışması yaptığı  gözlendi.   

KARTALKAYA VE ABANT'TA KAR SEVİNCİ

Sabah başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığının 35 santime  ulaştığı Kartalkaya ve 15 santime ulaştığı Abant'taki otellerde ise kar sevinci  yaşanıyor. Abant'taki otellerin yöneticileri kar yağışının rezervasyonları olumlu  etkileyeceği söyledi. Kartalkaya'da ise kayak sezonun 15 Aralık'ta başlayacağı,  otellerin kayak pistlerindeki hazırlıkların son aşamaya geldiği öğrenildi.

BURSA - ANKARA YOLU AÇILDI

Yoğun kar yağışı nedeni ile gece kapanan Bursa Ankara karayolu Karayolları ekiplerinin yoğun çalışması netıcesinde tekrar trafiğe açıldı.

Bursa’nın İnegöl İlçesi Mezitler mevkinde gece başlayan yoğun karyağışı sonrası kapanan Bursa Ankara karayolu 4 saatlik çalışmanın ardından tekrar araç trafiğine açıldı. İnegöl’de benzinliklerde ve trafik ekiplerinin gösterdiği boş alanlarda bekletilen araçların geçişine izin verilirken, şehirler arası yolcu otobüslerinin İnegöl Terminalinden çıkışlarına izin verildiği belirtildi.

Kara yolları ekiplerinin yolun kapanmaması için tuzlama ve küreme işlemlerini aralıksız sürdürdüğü yolda, trafik ekipleride ağır tonajlı araçlara zincir takma zorunluluğu getirdiği belirtildi.

YOZGATTA KAR YAĞDI, ARAÇLAR YOLDA KALDI

Yozgat’ta sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Tedbirsiz trafiğe çıkan çıkan araçlar yolda kalırken, tuzlama çalışması yapılmaması nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.