Karabük'te zincirleme kaza

Karabük'te zincirleme kaza

Karabük'te devam eden kar yağışı nedeniyle 3 TIR ile bir yolcu otobüsü ve bir otomobil çarpıştı.

Edinilen bilgiye göre, Eskipazar istikametine gitmekte olan Serkan Özcan (27) idaresindeki 37 LE 515 plakalı tomruk yüklü TIR, kaygan zeminde kontrolden çıktı ve refüje çarparak devrildi. Devrilen TIR'daki tomruklar yola savruldu. Bu sırada İstanbul'dan Karabük'e gelmekte olan Ahmet Beşer idaresindeki 34 GF 7533 plakalı yolcu otobüsü, tomruklara çarparak yoldan çıktı. 54 yolcusu bulunan otobüsün arkasından gelmekte olan ve KARDEMİR'e çelik boru taşıyan Satılmış Aktaş (53) idaresindeki 78 AB 249 plakalı
TIR da otobüse vurmamak için tomruk yüklü TIR'a çarptı. Kazaya Şaban Hasbahçe (60) idaresindeki 41 U 8829 plakalı TIR ve Fahri Tarhan yönetimindeki 06 AF 4652 plakalı otomobil de dahil oldu. Zincirleme kazada otomobilde bulunan Elif Tarhan (10) ile Kübra Kalay (20) hafif şekilde yaralandı.

Kaza nedeniyle Karabük - Ankara karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra yol yan şeritten kontrollü olarak gidiş ve geliş olarak trafiğe açıldı.
Otobüs firması yetkili Murat Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karşıdan gelen tomruk yüklü TIR'ın yan yatması ve tomrukların yola savrulması sonucu kaptanımız 54 yolcunun canını tecrübesi ile kurtarmıştır dedi.
TIR sürücü Satılmış Aktaş ise, önünde seyreden yolcu otobüsünün tomruklara çarpmamak içi sağa kaçtığını gördüğünü belirterek, "Ben yukardan geliyordum ve bir baktım yolda koyun sürüsü gibi tomruklar var. Tomrukları çarparak ve otobüse vurmamak için diğer yatan TIR'a vurmayı hedefledim. Tomruklar benim TIR'ı makaslayınca yatan TIR'a mecburen vurdu. Eğer ben bu boruları otobüse devirseydim otobüs silindir gibi olurdu" dedi.

Diğer TIR sürücüsü Şaban Hasbahçe de, "Otobüse vurmamak için çaba sarf ederek maddi hasarlı kaza yaptık" açıklamasında bulundu.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan, etkili olan kar yağışı nedeniyle Karabük-Bartın karayolunda zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri ise yolları açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.