Karadeniz'den PKK'ya ekmek yok

Karadeniz'den PKK'ya ekmek yok

Asker, Karadeniz'de PKK'lıların beslenmemesi için yaylalardan ayrılanların yiyecekleri imha etmesini istiyor.

Karadeniz'de takip operasyonlarını sürdüren özel timler, PKK'lıların yaylalarda bırakılan yiyeceklerle beslenmemesi için vatandaşlardan yayla evlerinden ayrılırken tüm yiyecekleri beraber götürmelerini ya da imha etmelerini istiyor


Yıllardır Karadeniz'e yerleşme çabasında başarılı olamayan, ancak zaman zaman yaptığı vur-kaç eylemlerle gündeme gelen PKK'lı teröristlere karşı yeni tedbirler alınıyor.
Ankara'dan 'Hayalet Tim' adını taşıyan 40 kişilik bordo bereli ekip küçük gruplara bölünerek Giresun, Ordu, Trabzon, Tokat, Kastamonu ve Gümüşhane kırsalını kontrol altına aldı. Seçim kampanyası sırasında Kastamonu'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıyla dikkatleri çeken PKK'nın Karadeniz yapılanmasını çökertmek için güvenlik güçleri bölge halkıyla ortak bir çalışma başlattı.
BESLENME VE BARINMA MERKEZİ

Güvenlik güçlerinin araştırmasında, bölge sakinlerinin kışlık evlerine döndüklerinde yaylalarda çok miktarda yiyecek bırakması nedeniyle yaylaların kışın teröristler için barınma ve beslenme amaçlı kullanıldığı belirlendi. Bunun üzerine vatandaşlardan kışlık evlerine dönerken uzun süre dayanabilecek un, bulgur, şeker, bakliyat gibi yiyecekleri yayla evlerine bırakmamaları istendi. Aksi halde teröristlerin bırakılan bu yiyeceklerle besleneceğine dikkat çeken yetkililer, 'Kesinlikle yaylalardaki tüm yiyecek stoklarınızı yanınızda götürün, götüremiyorsanız da imha edin' uyarısında bulundu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.