Karal: O işadamı Ovit'te bizi 5 yıl oyaladı

Karal: O işadamı Ovit'te bizi 5 yıl oyaladı

İşadamı Talip Kahraman’ın Rize’yi 5 yıl oyaladığını söyleyen Hasan Karal, 'Bu projeyi Başbakanımız masaya yumruğunu vurarak geçirdi' dedi.

AK Parti Milletvekili Hasan Karal, Rize’de her kesimde heyecan uyandıran Ovit Tünel Projesi’nin ayrıntılarını anlattı.

İşadamı Talip Kahraman’ın Rize’yi 5 yıl oyaladığını kaydeden Karal, “Şunu bilin ki bu projeyi Başbakanımız masaya yumruğunu vurarak geçirdi. Karşımızda Türkiye’nin 15 km ile en uzun tüneli yapılacak. Toplam maliyeti 1.5 milyar lira. Bu da Karayolları’nın 2012 bütçesinin yarısı demektir. Karşımızda o kadar güçlü bir cephe vardı ki, Başbakan’la aştık” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin çok daha modern ve yaşanabilir bir il olabilmesi için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

Karal, şöyle konuştu: ''40 yıllık Rize'nin hayali olan Ovit Tüneli'ni Allah'a hamdolsun, yoluna koyduk. Zannediyorum önümüzdeki birkaç ay içerisinde ihalesi yapılacak. 2012 yılı yatırım programına bunu koyduk. 2012 yılı bütçesinde de 50 milyon lira bir para ayırdık. Bu para sadece ihalenin yapılabilmesi için gerekli ilk adım içindir. Yoksa bunun önü açıktır. Bu konuda para sorunu yoktur. En fazla üç buçuk yıl içinde bu tünelin bitirilebilmesi için çalışacağız. Burada ileri teknoloji kullanılarak tünel açılacak. Proje onayı yapıldı ve ihale çalışmaları başladı. Yaklaşık 15 kilometrelik Türkiye'nin en uzun tüneli olacak. Dünyanın da en büyük üçüncü tüneli olacak. Proje aşamasında çok ciddi çalışmalar yapıldı. Özellikle havalandırma çalışmaları için yurt dışından uzmanlar getirildi. Tünel inşaatı başladıktan sonra oluşabilecek olumsuzluğun telafisi olmadığından, proje titizlilikle yapıldı. Ama en büyük zaman kaybı da, maalesef bizi 5 yıl oyalayan bir Rizeli hemşehrimiz oldu. (Bu tüneli ben yapacağım) diye ortaya çıktı. 5 yıl biz onu bir kahraman ilan ettik. Ama maalesef 5 yıl sonunda vazgeçti. Biz 5 yıl kaybettik.''

Ovit Tüneli'nin yaklaşık maliyetinin 600 milyon lira olduğunu, iki gidiş iki geliş olmak üzere çift tüp olacağını anlatan Karal, ''İyidere ile Erzurum arasında yapılacak yolun toplam maliyeti bir buçuk milyar liradır. Bu da 2012 Karayolları bütçesinin yarısı demektir. Böyle bir projeye maalesef hiçbir bürokrat imza atmıyor. Böyle bir projenin uygulanmasına sadece ve sadece bir yumruk yeterli oldu. O yumruk da Tayyip Erdoğan'ın yumruğudur. Elini masaya vurdu ve parası ne olursa olsun bu iş bitecek dedi. Bugüne kadar bu tünelin engellenmesinin sebeplerini milletvekili seçildikten sonra çok daha iyi gördüm. Başbakanımızın güçlü iradesi olmasaydı bu tünelin gündeme alınması mümkün olmayacaktı. Buna ne Bakan gücü, ne milletvekili gücü yeterdi, ne de bölge insanının tamamının Ankara'ya yürüyüşü yetebilirdi. O kadar çok güçlü bir cephe vardı karşımızda. Ama bu cephe aşıldı'' diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.