Karal projelerini sıraladı

Karal projelerini sıraladı

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin candamarı olan bu projeler 3-5 yıl içinde hayata geçirildiğinde Rize öyle bir şehir olacak ki dedi ve ekledi:

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında Rize'nin candamarı olan ve hiçkimsenin bu kadar kısa sürede hayata geçirileceğine inanmadığı bu projeleri 3-5 yıl içinde hayata geçireceklerini belirterek "Bu projeler bittiğinde Rize, sosyo, kültürel ve ekonomik yönden güçlü bir şehir, Ovit projesi desteğiyle genişletilecek limanıyla Orta Doğu ile Kafkasya'ya ticaret yapabilen uluslararası bir limana sahip olacaktır" dedi.

Karal beraberinde Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Topaloğlu ile düzenlediği basın toplantısında haftanın 3 günü Ankara'da 4 günü ise Rize'de çalışmalarına devam ettiğini kaydederek hemşerilerinin sorunlarına onların yorulmasına fırsat vermeden çözümler üretmeye çalıştığını söyledi. Dönem sonunda hemşerilerinin karşısına çıktığında yüzünün akıyla çıkmak istediğini sözlerine ekleyen Karal, "Milletvekilliğim sona erdiğinde hemşerilerimin karşısına mahcup bir şekilde çıkmak istemiyorum. Rize kamuoyunda çokça dile getirdiğimiz projeleri, yatırımları tek tek faaliyete geçiriyoruz. 3-5 yıl içinde bu projeler tek tek hayata geçirildiğinde Rize, sosyo, kültürel ve ticaret şehri olacaktır" dedi.

İşte Hasan Karal'ın o toplantısından satır başları:

OVİT'TEN DAHA PAHALIYA PATLAYACAK GÜNEY ÇEVRE YOLU OVİT'İN GÖLGESİNDE KALDI

Güney Çevre Yolu'nun Ovit'in gölgesinde kaldığını söyleyen Milletvekili Karal, Güney Çevre Yolu'nun Ovit'ten daha fazla paraya mal edileceğini ifade ederek "23 Mart Cuma günü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile Güney Çevre Yolu'nun Temel Atma Törenini gerçekleştireceğiz. Rize'nin fiziki açıdan gelişeceği bu yol aynı zamanda Rize vilayetinin büyümesini sağlayacak bir yoldur. Bu yolun bu kadar kısa zamanda ihale edileceğini kimse beklemiyordu. Ancak yapılan çalışmalarla yolun ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarını başlattık Cuma günü ise temel atma törenini gerçekleştireceğiz." dedi.

RİZE LİMANI İLE RİZE TİCARET MERKEZİ OLACAK

Rize Limanı için 20 milyon lira ödenek çıkarıldığını vurgulayan Karal, ''Liman mendireği 500 metre uzatılacak. Düzenleme ile birlikte uluslararası bir liman olacak. Ovit Tüneli ve organize sanayi bölgesinin tamamlanması ile Rize ticaret merkezi kavşağına dönüşecek. Ovitle beraber Karadeniz, Kafkasya'ya, Ortadoğu'ya kadar büyüyecek.'' diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE RİZE'NİN ÇİRKİN GÖRÜNTÜLERİ TARİHE GÖMÜLECEK

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği vurgulayan Karal, ''Seçimden sonra bu projeyi dile getirdiğimizde Rize'de bunun gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını belirtenlerle gerçekleşmesinin çok zor olacağını söyleyenler oldu. Rize Belediyesi ve TOKİ ortak çalışma yürütüyor. Yeniköy ve Tophane Mahallesi öncelikli bir çalışma başlatıldı. Rize'nin çehresi kentsel dönüşüm çalışması sonrası değişecek'' dedi.

Kentsel dönüşümü kademeli olarak Rize'ye yaydıkları zaman Rize'nin o çirkin görüntülerinden arınacağını ve çirkin görüntülerin tarihe gömüleceğini kaydeden Karal, Rize'nin en modern sahil kenti olacağını söyledi. Karal ayrıca, kentsel dönüşüm uygulanacak ikinci ve üçüncü bölge olarak Orman Müdürlüğünün bulunduğu Dalyan Bölgesi ile Hayrat kısmının olduğunu kaydetti.

DOKAP ile beraber Rize'ye gelecek yatırım ile Rize'nin uluslararası turizmin gözbebeği haline geleceğini açıklayan Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Yatırım A.Ş. tarafından taahhüt edilen Kapalı Spor Salonu ile 3 Bin kişilik olimpik yüzme salonunun yapılacağını söyledi.

ASKERLİK ŞUBESİ TAŞINIYOR - 2 ADET YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KURULACAK

Rize'de yer sorununun en büyük sıkıntıları olduğunu ifade eden Karal, "Rize Askerlik Şubesi Binası yer bulunması halinde taşınacak. Rize Kalesi Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2012 yılı yatırım projeleri içerisine alındı. Kale surlarının eski hastanenin bulunduğu alana dek uzaması dolayısıyla o bölgenin turizme kazandırılacak ve Rize turizmine canlılık kazandıracak olması nedeniyle şimdilik o bölgede turizm çalışmaları dışında bir çalışma düşünmüyoruz. Eski Sağırlar Okulu olarak kullanılan bina Ağız ve Diş hastanesi olarak restore edilecek. Hem Eğitim Araştırma hemde Rize Devlet Hastanesinde yeni doğan yoğun bakım üniteleri kuracak ve gerekli cihazları temin edeceğiz." dedi.

RİZE ÜNİVERSİTESİ'NİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ GELECEK HAFTA MECLİSTE - PMYO'YA 500 ÖĞRENCİ ALINACAK

Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişmesi konusunun gelecek hafta Meclis Genel Kuruluna geleceğini belirten Karal, ''Ayrıca üniversite kampüsünün genişlemesi için kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulu'ndan çıktı. Gerekli ödenekler ayrıldı. İlave fakülteler ve Ar-Ge binası yapacağız'' diye konuştu.

Polis Meslek Yüksek Okuluna bu yıl ilk kez öğrenci alınacağını sözlerine ekleyen Karal, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bu yıl eğitime başlayacağını ve okula bu dönemde 500 öğrenci alınacağını kaydetti.

3 BİN İŞSİZ İŞ SAHİBİ OLACAK

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında her köyden köy ihtiyar heyetinin belirleyeceği ihtiyaç sahibi bir kişiyle beraber toplamda 3 bin kişi ninen geç haziran ayı sonunda iş başı yapacağını belirten karal, "İş başvurularının 3 binden fazla olması durumunda noter huzurunda kur'a çekimi gerçekleştirilecek. İşe alınacak bu kişiler işsizlik kurumuna kayıt olan işsizlerden seçilecek ve çoğunluğu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyeler olmak üzere Milli parklar Müdürlüğü ve bazı kamu kurumlarında görevlendirilecekler" dedi.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI RİZE İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT

Mayıs Ayı sonunda gerçekleşecek Türkçe Olimpiyatları'nın ilimizde yapılamsı yönünde olimpiyat heyetiyle yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve Rize, Türkçe Olimpiyatlarına evsahipliği yapacaktır. Rize'nin isminin dünyaya duyurulması ve binlerce insanın olimpiyatlar dolayısıyla Rize'ye gelecek olması Rize için kaçırılmayacak bir fırsattır. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

RİZESPOR RİZE'YE GELMESİN - BU ŞEHİR BU TAKIMA SAHİP ÇIKSIN

Çaykur Rizespor'un deplasmanlarda kazanıp evinde kazanamamasını da değerlendiren Hasan Karal, "Çaykur Rizespor deplasman maçlarından sonra Rize'ye hiç gelmesin sürekli dışarda oynasın. Takım dışarda daha rahat oynuyor ve daha başarılı sonuçlara imza atıyor. Türkiye'nin en modern statlarından birine sahip olduğumuz Rize Stadını doldurup  takımımızı destekleyelim. Dışardaki galibiyet serisini Rize'de de yakalamalıyız. Şehir 90 dakika skor ne olursa olsun moral bozukluğuna uğramadan bu takıma sahip çıkmalı ve takımını desteklemelidir. taraftarın futbolcularla futbolcuların da şehirle bütünleşmesi sonucu başarılı sonuçlar alacağımıza ve gelecek sezon Süper Ligde olacağımıza inanıyorum" dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.