Karal'dan Müjde Üstüne Müjde!

Karal'dan Müjde Üstüne Müjde!

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'dan müjde üstüne müjde!.. Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize'nin yıllardır çözülemeyen sorunlarına birbir çözüm buluyor.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Gümrüğü’nün orman ürünleri ithalatı yapabilmesi için yasal düzenlemenin yapıldığını belirterek “Düzenleme İle Orman Ürünleri İthalatı Yapan Firmalar Rize Limanı'ndan İthalat Yapabilecek” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında yapılan çalışmalar neticesinde Rize gümrüğünden orman ürünleri ithalatı yapılması için yasal düzenle yapılarak orman ürünleri ithal eden firmaların Rize limanını kullanmalarının önü açıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Rize gümrüğünden orman ürünlerinin ithal edilmesi için gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı nezdinde başlattıkları çalışmanın sonuç verdiğini belirterek artık orman ürünü ithal eden firmalar Rize limanını kullanabilecek dedi.

Ovit Tünelinin açılması ile Rize limanının işlem hacminin artacağını belirten Karal “ Söz konusu Yönetmelik Değişikliği ile İlimiz orman ürünleri ithalatı yapan firmalarımız büyük ölçüde rahatlamış ve ek maliyetlerden kurtulmuşlardır. Bu firmalar artık en yakın limanlardan değil Rize Limanından yüklerini boşaltmak sureti ile ilimizin ticaretine katkı sağlamış olacaklardır” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.