Karal:'Projeleri 4 Yılda Tamamlayacağız'

Karal:'Projeleri 4 Yılda Tamamlayacağız'

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de yapmayı planladıkları tüm projeleri 4 yılda tamamlanma aşamasına getirilmesini planladıklarını söyledi.

Karal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için tasarladıkları projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

ÇAYKUR'a ait paketleme fabrikasının İyidere'ye taşınması için karar alındığını, bu konuda İyidere'deki arazinin ortaklarından Tek Gıda-İş Sendikası'ndan cevap beklendiğini ifade eden Karal, paketleme fabrikasının taşınmasının ardından Ankara ve İstanbul'daki paketleme ünitelerinin de Rize'ye taşınacağını, böylece paketlemenin sadece Rize'de olacağını kaydetti.

Rize çayının dünya markası haline getirilmesi için ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Karal, "Türk çayının dünyanın her yerinde satılmasını istiyoruz. ÇAYKUR gelecek yıl kapasitesini 750-800 bin ton civarına çıkarmayı planlıyor. Bunu yeni fabrika yapmadan, fabrikaların kapasitesinin artırılması suretiyle yapacağız. Böylece fabrikalar arasında da çay nakli yapılmasına da gerek kalmayacak" dedi.

Tophane ve Yeniköy Mahallelerinin tamamen kentsel dönüşüm çalışması içine alınmasını planladıklarını anlatan Karal, bu konuda Rize Belediyesi'nin çalışmasını tamamlamasını beklediklerini, bu proje ile mahallelerin Rize'nin en modern ve güzel yerlerinden olacağını söyledi.

Karal, İyidere ile İkizdere arasının Çevre Vadisi ilan edildiğini bildirerek, "Türkiye'de çevre vadisi ilan edilen 2 yerden birisi Rize'de olmuş oldu. Bu büyük bir proje. Vadide 2 göl oluşturulacak. Göllerin etrafında mesire alanları yapılacak. Ağaran ve Çağlayan şelaleleri için de proje geliştiriliyor" diye konuştu.

Rize'de yabancı uyruklu kişilerin izinsiz çalışmasının da önüne geçeceklerini belirten Karal, "Rize'de resmi rakamlarla 6 bin, gayri resmi rakamlarla ise 25 bin civarında kaçak işçi çalışıyor. Bu da Rize ekonomisine milyonlarca liralık zarar veriyor. Bunun önüne geçeceğiz. Vatandaşlarımız da kaçak işçi artık çalıştırmasın" dedi.

Hasan Karal, yapacakları çalışmalarla Rize'ye çağ atlatacaklarını ifade ederek, "Bunlar basit projeler değil. Tamamlandığında Rize, önemli atılım yapacak. Tüm projelerimizi 4 yılda tamamlanma aşamasına getirilmesini planlıyoruz. Yaptığımız bütün işlerde Başbakanımızın onayını alıyoruz. Yaptığımız her işi onayına sunuyoruz" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.