Karal:"Yatırımları Hayata Geçireceğiz"

Karal:"Yatırımları Hayata Geçireceğiz"

Rize'de 6 derenin üzerinin açılacağını açıklayan Rize Milletvekili Hasan Karal, Ovit Tüneli'nden, Rize Limanının büyütülmesi ve Güney Çevre Yoluna kadar birçok proje hakkında açıklamada bulundu.

Rize Milletvekili Hasan Karal, ilk etapta Değirmendere ve Müftü Mahallesi Deresi olmak üzere 6 derenin üstünün açılacağını söyledi.

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Başkan Yardımcısı Haluk Mataracı, Musa Serdaroğlu ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda yaptığı açıklamada Rize’de meydana gelen sel afeti nedeniyle gündeme gelen derelerin üzerini açma projelerinin devam ettiğini söyledi.


Milletvekili Hasan Karal, “İlk etapta istimlak sorunu olmayan Değirmendere ve Müftü Derelerini açacağız. Ardından Hamamderesi, Çamlıbel, Kale ve Paşakuyu dereleri açılacak ve modern bir görünüme sahip olacak. Dere ıslahları gerçekleştirildikten sonra son derece güzel bir görünüm alacaktır” dedi.

Karal, Rize gündemine dair konular hakkında RİSİAD üyelerinin soruları cevaplandırırken, Rize’nin projelerini takip ettiklerini ve bunların bir an evvel hayata geçirilmesi için gayret ettiklerini kaydetti. Milletvekili Karal, “Gündemdeki bütün konulara hakimiz ve takip etmekteyiz. Haftanın 3 gününü meclis çalışmaları için Ankara’da 4 gününü Rize’de halkımızın içinde geçiriyoruz. Ovit Tüneli başta olmak üzere Güney Çevre Yolu, Rize Kentsel Dönüşüm Projesi, OSB, Rize Limanı gibi bütün konuları takip etmekteyiz. Büyük bir kararlılık ve gayretle Ovit Tüneli ihalesini gerçekleştirdik. Güney Çevre Yolu projesini başlattık ancak bazı hukuki sorunlardan dolayı kısa bir duraksama yaşandı. Ulaştırma Bakanımızla birlikte inşallah nisan ayı içerisinde Ovit ve Güney Çevre Yolu projelerinin temelini atmayı planlıyoruz. Rize Limanı derinliği ile bölgede önemli bir yere sahip. Bu durumundan yararlanarak limanımızın uzunluğunu bin 800 metreye çıkaracağız. Bu projeler çok büyük bütçeli projeler olup, bunların ilimize kazandırılması için çalışıyoruz. Yatırımlarımızı hayata geçirebilmemiz için 2012 ve 2013 yılları bizim için çok önemli. Konuştuğumuz projeler Rize’yi kökten değiştirecek projelerdir” diye konuştu.


RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu Milletvekil Hasan Karal’a gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Külünkoğlu “Sayın vekilimiz ilimiz projelerinin Ankara’da takipçisi olmuştur. Ve bunu çok başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Rize ile Ankara arasında çok önemli bir köprü olmuştur. Vaktinin tamamını Ankara’da yada Rize’de geçirmemiştir. Kendilerini bu gayretli çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.