Karım beni dövüyor

Karım beni dövüyor

Samsun’da 33 erkek şiddet gördüğü gerekçesiyle adli makamlara başvurdu.

Samsun’da, bu yıl 600 kadın eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle adli makamlara başvururken, 33 erkek de aynı nedenle adli makamlara başvurarak, korunma talebinde bulundu.

Samsun’da sık sık görülen kadına şiddet olaylarının yanı sıra, erkeklerin de eşlerinden şiddet gördüğü ortaya çıktı. Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla çalışma başlatan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre, il genelinde, bu yıl içerisinde 600’ün üzerinde kadın, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvurdu.

2011’de 33 erkek de eşinden şiddet gördüğü gerekçesi ile adli makamlara başvurarak korunma talebinde bulundu. Samsun’da son 1.5 yıl içerisinde ise 7 kadın eşi tarafından çeşitli bahaneler gerekçe gösterilerek öldürüldü. Erkek ve kadın tarafından her geçen gün artan şiddet olaylarına dikkat çeken uzmanlar, devletin, sosyal politikalarını oluşturarak erkek ve kadın arasında yaşanan şiddeti önlemesi gerektiğini belirttiler.

Şiddete neden olan sosyolojik nedenlerin başında ekonomik, toplumsal ve hukuksal sebeplerin geldiğini söyleyen uzmanlar, toplumda en çok, kadının erkek tarafından şiddete maruz kaldığını ve bu sorunun 30 yıl öncesine dayandığını savunarak, 1980 sonrası dünyada yaşanan kapitalizm ve küreselleşmenin Türk aile yapısını da etkilediğini vurguladılar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.