Kazan Vadisi'nde her taşın altına bakılıyor

Kazan Vadisi'nde her taşın altına bakılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, komandolarla Hakkari'deki Kazan Vadisi'nde geniş çaplı temizlik operasyonuna devam ediyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen kanlı saldırı, sabrımızı taşırdı. 24 şehit vatan toprağına emanet bırakılırken Türk Silahlı Kuvvetleri, intikam için düğmeye bastı. Hem sınır içinde hem de sınır dışında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yaklaşık 10 bin komando PKK'lı teröristler ile elebaşılarını ele geçirmek için silahlarına sarıldı.
EMİR ÖZEL PAŞA'DAN

İşte o operasyonun en kapsamlısı Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi'nde yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "İlk hedef Kazan Vadisi" dedi. Bu talimat üzerine özel eğitimli komandolar, Irak sınırındaki bu bölgeye indirildi. Sürek avı başlatan Mehmetçik, tek tek terörist yuvalarına girdi. Havadan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda 32 terörist öldürüldü. Mağaralardaki manzara ise hainlerin karanlık yüzünün kanıtı oldu. Temizledikleri mağaraların görüntülerini çeken güvenlik güçleri, bombadan bilgisayara kadar çok sayıda malzeme ile karşılaştı. Kazan Vadisi'nde öldürülen bir kadın teröristin üzerinde de bir kroki ile Kürtçe yazılmış 25 kelimelik not çıktı. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK'nın terör eylemleri dışında KCK üzerinden bölgede kurmaya çalıştığı yapı konusunda kapsamlı bir rapor hazırladı. Rapora, örgüt yöneticilerinin teknik-takibe takılan çarpıcı konuşmaları da girdi.
BDP'YE TALİMAT!

Rapora göre örgüt yöneticileri sözde Kürdistan Demokratik Konfedaralizmi (KCK) operasyonları esnasında BDP'li vekilleri baskınlara tepki göstermemekle eleştirdi. Dinlemeye düşen konuşmalardan, BDP'li vekillere ölen teröristlerin ailelerine taziyeye gitmeleri yönünde emir verildiği de anlaşıldı. Ayrıca Kandil'den verilen talimatta BDP'lilerin Sivil Toplum Kuruluşları'na (STK) yapacakları ziyaretlerde, "PKK'nın silah bırakması" yönünde çağrı yapmamaları istendi.
MEGA KAOSA DARBE

Kanlı terör örgütüne bir darbe de İstanbul'da vuruldu. 5 Kasım 2011 günü Zeytinburnu'nu savaş alanına çeviren göstericilere yönelik, geniş çaplı operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonda Zeytinburnu'ndaki çok sayıda adres didik didik arandı. Operasyonlarda İstanbul'u savaş alanına çeviren 21 kişi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.
ERGÜDER HAKKARİ'YE

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararname kapsamında 7 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan isimler atandı. Onlardan biri de Ergenekon, Balyoz, Dink cinayeti ve KCK gibi soruşturmalara imza atan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder oldu. Ergüder, Hakkari Emniyet Müdürü olarak atandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.