Kemal Kaplan Hocaefendi Hakka yürüdü.

Kemal Kaplan Hocaefendi Hakka yürüdü.

Kuran’a hizmet müdavimlerinden Kemal Kaplan Hocaefendi Hakka yürüdü.

Hüseyin Kaplan Hocaefendinin kardeşi; Ahmet, Yüksel, Süleyman ve Şaban Kaplan’ların ağabeyi olan Kemal Kaplan Hocaefendi 71 yaşında rahmeti rahmana kavuştu.
71 yıllık hayatının 50 senesini Kur’an’a hizmetle geçiren ve aslen Rize’nin Kalkandere ilçesinin eski adı Silyan olan Çayırlı köyünden olan Kemal Kaplan Hocaefendi bir süredir rahatsızlığı nedeniyle İstanbul Ümraniye’de bulunan evinde istirahat ediyordu.
Yüzlerce hafız yetiştiren ve binlerce talebesi bulunan  ve aynı zamanda Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin talebelerinden olan Kemal Kaplan hocaefendinin cenazesi, Bugün Cuma namazından sonra Ümraniye Dörtyol camiinde kılındı.
Türkiye’nin dört bir yanından sevenleri ve talebelerinin katıldığı cenaze namazını Ağabeyi Hüseyin Kaplan Hocaefendi kıldırdı. 
Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin talebelerinden olan Necati Tosun Hocaefendi ise arkadaşına cenaze duası ile veda etti.
Bizler de Çay Tv ailesi olarak değerli hocamıza Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, dostlarına ve talebelerine sabri cemil nizyaz ediyoruz.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.