Kenan Işık Rize'de Muhlamanın Tadına Doyamadı

Kenan Işık Rize'de Muhlamanın Tadına Doyamadı

Yazıp yönettiği 'Aşk Hastası' adlı oyunun sahnelendiği Rize'de Başkan Bakırcı'nın konuğu olan ünlü sanatçı Kenan Işık, muhlamanın tadına doyamadı!

Kenan Işık’ın Şeyh Galip’in (1757–1798) Hüsn-ü Aşk adlı yapıtından yola çıkarak yazdığı ‘Aşk Hastası’ adlı oyunu Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelendi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ‘Aşk Hastası’ adlı oyunun sahne ekibi ile oyunun aynı zamanda yönetmenliğini de yapan Kenan Işık’la oyun sonrası yemekli toplantıda bir araya geldi.

Oyunun 50 kişilik ekibinin onuruna Karadeniz mutfağının seçkin örneklerinden oluşan akşam yemeği veren Bakırcı, tüm oyunculara ve ekibe teşekkür ederek, başarılar diledi. Kenan Işık da ekibi adına teşekkür ederek ilgilerinden dolayı tüm Rizelilere sevgilerini iletti.

Kenan Işık ile oyuncular ve sahne ekibi, kendilerine ikram edilen muhlamanın tadına doyamazken, yemek sonrası yöresel sanatçı Ahmet Çakar’ın atma türküleri ile unutulmaz bir gece geçirdiler. Muhlamayı türkü ile anlatan Çakar, Kenan Işık’a;
“Ha boyle haburiya daha dilim durmayi
Ya bi sorayim size sevdunmi muhlamayi
Rize’nun geleneği adettir sorulmayi
Birdahaki haftaya bunlan aç yarişmayi…” diyerek hem güldürdü hem de bol bol alkış aldı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.