'Kılıçdaroğlu Baykal'ı bile aratır hale geldi'

'Kılıçdaroğlu Baykal'ı bile aratır hale geldi'

İstanbul'da STK'lılarla bir araya gelen CHP'liler, "Kılıçdaroğlu üslubuyla Baykal'ı bile aratıyor" sözüyle şaşkına döndü

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin İstanbul’da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Star gazetesinde yer alan habere göre, barış sürecinin ele alındığı toplantıda, temsilciler CHP’ye yönelik ağır eleştirilerde bulunurken, AK Parti’nin adımları örnek gösterildi. Partinin ulusalcıların etkisinden kurtulması gerektiğini belirten temsilciler, Kılıçdaroğlu’nun sert üslubu ile Deniz Baykal’ı bile aratır hale getirildiğini belirtti. CHP’nin barış sürecine karşı duramayacağını ve AK Parti’nin attığı adımlar ile tarihi bir dönem yaşadıklarını belirten temsilciler, CHP’nin bir an önce hatadan dönmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda, STK temsilcileriyle biraraya geldi. Toplantıda temsilcilerin hükümetin çözüm sürecini övmesi dikkat çekti.
GÜRSEL TEKİN: CHP’NİN EKSİKLERİ VAR

 STK temsilcilerinden sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise “CHP’nin eksikleri var” demekle yetindi. CHP’ye yönelik eleştiriler karşısında dehşete düştüğünü belirterek,  “Bizi eleştirirken doğrusu AKP’yi övmeniz beni çok şaşırtı’’ dedi. Tanrıkulu da, yaptıkları tüm olumlu çalışmalara rağmen arkadaşlarının negatif bir söyleminin seçmeni olumsuz etkilediğine dikkate çekerek, son 15- 20 yılda CHP’ye yönelik oluşan olumsuz havayı değiştirme noktasında büyük çaba harcadıklarını, ancak bunu değiştirmenin kolay olmadığını söyledi.
HÜKÜMET EN BÜYÜK SORUNA NEŞTER VURDU

Barışa Evet Silaha Hayır Platformu temsilcisi Maksut Konyar,  STK’ların ülkelerin sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğini kaydetti.  Çözüm süreciyle Türkiye’de ölümler yaşanmadığına dikkati çeken Konyan, ‘’CHP’deki değişmden çok umutlanmıştık. Anti demokratik uygulamalar maalesef canlar yakmaya devam ediyor. CHP’ye baktığımızda şu anki tablo çok kötü.  Birgul Ayman, Emine Tarhan, Süheyl Batum’ın sözlerini dinlediğimizde hayretler içinde kalıyorum. CHP sosyal demokrat partiyim diyor ama bunun tam aksine ulusalcı politikalar uyguluyor. İktidar Partisi çözüm sürecinde büyük risk aldı. Türkiye’nin en büyük sorununa neşter vurdu’’ ifadelerini kullandı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.