Köksal Toptan'da Selde mahsur kaldı

Köksal Toptan'da Selde mahsur kaldı

Rize'de aşırı yağış nedeniyle kurulan kriz masası, sel ve heyelanlar nedeniyle ilde panele katılan Köksal Toptan'ın da yolda mahsur kaldığını duyurdu.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı yağmur sonucu meydana gelen sel taşkın ve toprak kaymalarında, saat 20.00 itibarıyla il genelindeki zararın tespit edildiği ifade edildi.

Menderes Bulvarı'nda aşırı su birikintisi sonucu adliye binası ile dönel kavşak arasının trafiğe tamamen kapandığı, yolun trafiğe açılması için karayolları ekiplerince çalışmalara devam edildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Salarha Kırklartepe köyünde meydana gelen sel sonucu bir vatandaşımızdan haber alınamamaktadır. UMKE ekipleri olay bölgesine yönlendirilmiş, arama kurtarma faaliyetlerine başlanılmıştır. Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM eski başkanlarından Köksal Toptan, Salarha Yolveren köyü yolunda mahsur kalmış, İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgeye yönlendirilmesi sonucu kurtarılmıştır. Yiğitler köyünde 100 vatandaşımız mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için karayolları ekipleri bölgeye yönlendirilerek çalışmalara başlandı. Şu an itibarıyla kurtarılan bazı vatandaşlarımıza Rize Öğretmenevinde kalmaları teklif edilmiş, ancak köyde kalmak istediklerini beyan ederek köyden ayrılmamışlardır. Ortakaplıca Mahallesi ve Kömürcüler köyünde mahsur kalan 2 vatandaşımız kurtarılarak güvenli bir bölgeye sevkleri sağlanmıştır.”

Rize-İkizdere karayolunun 16'ıncı kilometresinde meydana gelen heyelan sonucu yolun ulaşıma kapandığı, karayolları ve belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları sonucu ulaşımın şu an itibarıyla tek şeritten sağlandığı belirtilen açıklamada, dere taşması ve toprak kaymaları nedeniyle kapanan bazı yollarının ulaşıma açıldığı, bazılarının açılması için de çalışmaların sürdüğü, ayrıca bazı yerleri su basması ihtimaline karşı gereken tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Bu arada kriz masasının 0 464 214 76 36 ve 0 464 217 49 30 numaralı telefonlarına ihbarda bulunulabileceği belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.