Ktü Farabi Hastanesi'nde Bir Yenilik Daha

Ktü Farabi Hastanesi'nde Bir Yenilik Daha

KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, Radyoterapi ünitesine, HDR Brakiterapi cihazı eklenmesinin ardından, bölgede ilk kez kanser tedavisinin tüm ihtiyaçlarına cevap verir hale getirildiği kaydedildi.

Bölgede ilk ve tek olan radyoterapi merkezinin modernize edilmiş ekipmanlarının açılışına, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Sağlık İl müdürü Dr. Kemal Süleyman, Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zümrüt Bahat ve hastane doktorları katıldı.
Radyoterapi ünitesi, 2 öğrenim üyesi, 2 uzman hekim, 5 araştırma görevlisi doktor, 3 radyasyon fiziği uzmanı ve 30 kişilik deneyimli ekip ile bölgede kanser hastalarına, modernize olmuş ekipmanlarıyla en iyi şekilde hizmet verecek.
KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü açılışta yaptığı konuşmada konuyla ilgili bilgi verirken, "Açılışını yaptığımız radyoterapi ünitesi, ülkemizdeki örnekleri arasında nadir görülen yüksek teknoloji ve modern, güncel teknoloji kullanan çok iyi hazırlanmış ünite. Çok deneyimli bir ekibimiz var ancak, modernize edilmiş bu ünite bu deneyimli ekibin emekleriyle bir araya geldiğinde, bölge insanımız için onkolojik tedavi görmesi gereken hastalarımız için büyük bir avantaj sağlamıştır" dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.